Nadýchané, jemné a ľahučké ako obláčik. Také sú moje šišky, ktoré ma učila piecť moja kamoška. Fašiangové šišky sa pripravujú jednoducho, stačí dodržiavať pár zlatých pravidiel a máte ich vždy skvelé.
Tajomstvo týchto šišiek je, že sú ľahučké ako obláčiky a preto, odkedy som sa ich naučila pripravovať, nevieme sa ich počas fašiangov dojesť.
1 kg polohrubej výberovej múky, 1 balenie čerstvého droždia, 600 ml mlieka, 250 ml smotanu na šľahanie (33%), 1 lyžičku soli, 2 lyžičky cukru, 4 žĺtky, 50 ml rumu, 50 ml domáceho marhuľového lekváru Najlepší recept na fašiangové šišky z kuchyne Medové motúzy. Foodstyling: Nika Lucáková, foto: Jana Štrbková Vypražené šišky môžete odložiť do vrecka na mrazenie, na niekoľko dní zmraziť a vytiahnuť ich vždy, keď vás na ne prepadne neodolateľná chuť. Stačí ich zohriať vo vyhriatej rúre.
Fašiangové šišky
Jana Štrbková
Recept na fašiangové šišky ľahučké ako obláčik.
Čo na obed
fašiangové recepty, fašiangové šišky, domáce šišky, tradičné šišky
European
Ingrediencie
Na dochutenie:
250 ml domáceho ríbezľového lekváru
Na vyprážanie:
bravčová masť alebo nerafinovaný olej
Postup
Tip Medových motúzov