Naše najlepšie škvarkové pagáčiky nestíhajú veľmi ani vychladnúť a už sa na ne vrháme. Hoci odjakživa počúvame vetu, že sa nesmú jesť horúce. Sú fakt bohovské a najlepšie chutia, keď sa s nimi podelíte. Na škvarkách určite netreba šetriť, podľa mňa je vždy lepšie pridať ich viac. Tá chuť stojí za to!
500 g polohrubej múky 1 vajce 1 žĺtok štipka cukru, ½ kocky droždia alebo 1 balíček sušeného droždia, 200 ml mlieka, 2 lyžice smotany na varenie alebo šľahanie, 12 lyžíc oleja alebo masti, 250 g škvariek, soľ, vajce na potretie, semienka na posypanie (sezam, rasca, mak, slnečnicové alebo tekvicové) Hotové pagáče sú po vychladnutí skvelé k vínu aj pivu alebo aj na cesty. Je to jeden z našich TOP párty receptov.Najlepšie škvarkové pagáče
Nika
Vynikajúci recept na najlepšie škvarkové pagáčiky na svete
Párty recepty
pagáče, škvarky, škvarkové pagáče, párty recepty
European
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov