fbpx
Domov Koláče a zákusky Piškótová roláda s mascarpone a levanduľou

Piškótová roláda s mascarpone a levanduľou

Autorka Jana Štrbková
piškótová roláda s levanduľou

Najvoňavejšia sezóna levandule je v plnom prúde a tak mám pre vás ďalší skvelý recept s touto bylinkou. Je to piškótová roláda s levanduľou a levanduľovou marmeládou. Delikatesa.

piškótová roláda s levanduľou

Piškótová roláda s mascarpone a levanduľou

Najvoňavejšia sezóna levandule je v plnom prúde a tak mám pre vás ďalší skvelý recept s touto bylinkou. Je to piškótová roláda s levanduľou a levanduľovou marmeládou. Delikatesa. Koláče a zákusky piškótová roláda s mascarpone a levanduľou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 12 rezov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na roládu: 5 vajíčok, 125 g kryštálového cukru, štipka soli, 125 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva,

Na plnku: levanduľová marmeláda, 1 lyžička čerstvých levanduľových kvietkov, 250 g tvarohu, 250 g asponň 33% smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor

Postup

  1. Rúru dáme vhrievať na 180˚C.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺty s kryštálovým cukrom vyšľaháme do bielej peny. Z bielkov a štipky solu vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Múku dôkladne zmiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach zapracúvame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec ručne zľahka zapracujeme tuhý sneh.
  4. Plech s rozmerom 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň najelejeme cesto.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút dozlatista.
  6. Po dopečení vystrieme na dosku utierku a posypeme ju práškovým cukrom. Upečené, horúce cesto preklopíme na papier na utierku a opatrne z neho stiahneme papier na pečenie.
  7. Ešte horúce cesto zrolujeme spolu s utierkou do rolády a necháme úplne vychladnúť.
  8. Studenú šľahačku a vanilkový cukor vyšľaháme dotuha. Mascarpone rozmiešame a zľahka pridávame vyšľahanú šľahačku, prisypeme levanduľové kvietky.
  9. Plnku prenesieme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou. Vychladnutú roládu opatrne rozbalíme a natrieme levanduľovou marmelácou.
  10. Pomocou zdobiaceho vrecka naplníme asi dve tretiny plnky a roládu pevne zvinieme. Plnku začistíme. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme chladiť asi hodinku.
  11. Hotovú roládu posypeme dozdobíme šľahačkovým krémom, kvetmi levandule, nakrájame asi na 1,5 cm plátky a ihneď podávame. 

Tip Medových motúzov

Namiesto šľahačky môžeme do krému použiť aj hladký tvaroh.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1