fbpx
Domov Veľká noc Úžasné kváskové škvarkové pagáče

Úžasné kváskové škvarkové pagáče

Autorka Jana Štrbková
recept na kváskové škvarkové pagáče

Teraz je čas na kváskovanie. Preto vám prinášam svoju najlepší recept na kváskové škvarkové pagáče s bryndzou. Podľa všetkých, ktorí ich ochutnali sú úžasne chrumkavé, jednoducho vynikajúce.

recept na kváskové škvarkové pagáče

Úžasné kváskové škvarkové pagáče

Vytlačiť recept
Porcie: 30 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: 2 lyžice špaldového (ražného) kvásku, 70 g špaldovej (ražnej) celozrnnej múky, 70 ml teplej vody
Cesto: 150 g rozkvasu, 150 g špaldovej hladkej múky, 70 g špaldovej celozrnnej múky, 125 g bryndze, 60 g mletých oškvarkov, 1 vajíčko, 125 g masla, 2 lyžičky soli
Na potretie: 1 vajíčko
Na posypanie: semienka černušky siatej (čierny kmín), sezamové zemienka, rasca

recept na kváskové pagáče

Recept na kváskové pagáče. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas. Kvások v miske zmiešame s múkou a vodou, nádobu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 9 – 10 hodín.
  2. Suroviny na cesto dobre vymiesime a necháme na teplom mieste bez prievanu v nádobe prikryté potravinovou fóliou kysnúť asi 5 hodín.
  3. Vykysnuté cesto trochu premiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 2 centimetre. Vykrojíme štamperlíkom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Vykrojené pagáčiky potrieme rozšľahaným vaíčkom a posypeme semienkami. Necháme ich na plechu ešte pol hodinky podkysnúť.
  5. V rúre vyhriatej na 220 ˚C pečieme asi 10 minút, potom stíšime na 200 ˚C a pečieme ešte asi 20 minút dozlatista.

Tip Medových motúzov

Pagáčiky vydržia v uzavretej nádobe aj niekoľko dní.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1