Sen všetkých večných detí, to sú domáce vanilkové buchtičky. Pripravte si ich spolu so mnou aj z vlastnoručne ukuchteným vanilkovým krémom. Chutia ako tá najsladšia rozprávka.
500 g polohrubej múky, 230 ml mlieka, 30 g čerstvého droždia, 100 g kryštálového cukru, 100 g roztopeného masla + 2 PL roztopeného masla na potretie buchtičiek, 2 vajíčka, štipka soli, 1 vanilkový cukor, nastrúhaná kôra z 1 citrónu Na domáci vanilkový krém: 5. Rúru vyhrejeme na 180 ˚C. 7. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút. 12. Buchtičky naservírujeme na tanier a polejeme horúcim vanilkovým krémom. Domáci vanilkový krém sa vo vodnom kúpeli nesmie variť, inak by sa v ňom žĺtky zrazili. Domáce dukátové buchtičky
Vytlačiť recept
Ingrediencie
1 l mlieka, 1 PL vanilkovej pasty, 8 žĺtkov, 2 balenia vanilkového cukruPostup
6. Vykysnuté cesto prenesieme na dosku a nožom oddeľujeme kúsky, tvarujeme z nich guľôčky. Tie potrieme z každej strany rozpusteným maslom a pridávame vedľa seba na plech.
8. Pripravíme si domáci vanilkový krém. Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme dreň z vyškrabaného vanilkového struku a spolu s vanilkovým strukom privedieme do bodu varu. Odstavíme z ohňa a vyberieme vanilkový struk.
9. Vyššiu panvicu naplníme do tretiny vodou a necháme ju zovrieť.
10. V mise vyšľaháme do bielej peny žĺtka s cukrami. Za stáleho miešania prijelejeme horúce mlieko.
11. Hrniec, kde ca varilo mlieko vložíme do panvice s vriacou vodou, vleme doň žĺtkovú zmes a miešame asi 5 - 8 minút, až kým krém poriadne zhustne. Pozor, krém sa nesmie variť.
12. Upečené buchtičky vyberieme z rúry.Tip Medových motúzov