Torty sa u nás pečú na každú oslavu narodenín či menín. Jednoznačne vyhrávajú čokoládové a vanilkové. Do tejto som ešte pridala ružičky manga a kopec malín. Nech sa páči, toto je čokoládovo – vanilková torta s ovocím.
Na vanilkový korpus: 200 g masla, 250 g krupicového cukru, 3 vajíčka, 225 hladkej múky, 25 sušeného mlieka, 2 lyžičky prášku do pečiva, 100 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 2 lyžičky vanilkovej pasty * Na to, aby profesionálni cukrári plnili torty dokonale rovno, používajú vodováhu obalenú v potravinovej fólii.
* Korpusy môžeme pripraviť aj deň vopred. Vychladené ich zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladu.Super chutná: Čokoládovo - vanilková torta s mangom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na čokoládový korpus: 175 g masla, 250 g krupicového cukru, 3 vajíčka, 225 g hladkej múky, 25 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva, 50 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 100 g horkej čokolády
+ maslo a hladká múka na vysypanie tortových foriem na pečenie
Na plnku: 250 g masla, 750 g práškového cukru, 3 lyžičky sušeného mlieka, 1 lyžičku vanilkovej pasty, 250 g hladkého plnotučného tvarohu
Na polevu: 100 g čokolády, 75 ml aspoň 33% šľahačkovej smotany
Na dozdobenie: 1 mango, 200 g čerstvých malínPostup
Tip Medových motúzov