fbpx
Domov Koláče a zákusky Super chutná: Čokoládovo – vanilková torta s mangom

Super chutná: Čokoládovo – vanilková torta s mangom

Autorka Jana Štrbková
vanilkovov - čokoládová torta recept

Torty sa u nás pečú na každú oslavu narodenín či menín. Jednoznačne vyhrávajú čokoládové a vanilkové. Do tejto som ešte pridala ružičky manga a kopec malín. Nech sa páči, toto je čokoládovo – vanilková torta s ovocím.

vanilkovov - čokoládová torta recept

Super chutná: Čokoládovo - vanilková torta s mangom

Vytlačiť recept
Porcie: 2 tortové formy Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na vanilkový korpus: 200 g masla, 250 g krupicového cukru, 3 vajíčka, 225 hladkej múky, 25 sušeného mlieka, 2 lyžičky prášku do pečiva, 100 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 2 lyžičky vanilkovej pasty
Na čokoládový korpus: 175 g masla, 250 g krupicového cukru, 3 vajíčka, 225 g hladkej múky, 25 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva, 50 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 100 g horkej čokolády
+ maslo a hladká múka na vysypanie tortových foriem na pečenie
Na plnku: 250 g masla, 750 g práškového cukru, 3 lyžičky sušeného mlieka, 1 lyžičku vanilkovej pasty, 250 g hladkého plnotučného tvarohu
Na polevu: 100 g čokolády, 75 ml aspoň 33% šľahačkovej smotany
Na dozdobenie: 1 mango, 200 g čerstvých malín

čookoládovo - vanilková torta s mangom recept

Čokoládovo - vanilková torta s mangom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si vanilkový korpus.
  2. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Pripravíme si dve tortové formy s priemerom 20 - 22 cm. Tortové formy dôkladne vymastíme maslom a vysypeme hladkou múkou.
  3. Do šľahača dáme maslo izbovej teploty nakrájané na kúsky a dopenista šľaháme s krupicovým cukrom. Potom pridávame postupne, po jednom vajíčka izbovej teploty, každé zašľahávajme aspoň minútu.
  4. Múku dôkladne zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. A po lyžiciach zašľahávame do vajíčkovej hmoty.
  5. Nakoniec zľahka primiešame jogurt.
  6. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch tortových foriem a pečieme vo vyhriatej rúre na teplovzdušnom režime asi 25 minút. Pred dopečením zapichneme špajdľu doprostred korpusu, ak sa na ňu neprilepí cesto, je dokonale upečené. Korpusy necháme trochu vychladnúť a vyberieme z tortových foriem. Necháme vychladnúť na mriežke.
  7. Pripravíme si čokoládové korpusy. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Pripravíme si dve tortové formy s priemerom 20 - 22 cm. Tortové formy dôkladne vymastíme maslom a vysypeme hladkou múkou.
  8. Do šľahača dáme maslo izbovej teploty nakrájané na kúsky a dopenista šľaháme s krupicovým cukrom. Potom pridávame postupne, po jednom vajíčka izbovej teploty, každé zašľahávajme aspoň minútu.
  9. Do jednej misy preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva, soľ. Sypkú zmes primiešavame po lyžiciach k vajíčkovej hmote. Jemne primiešame jogurt. Nakoniec primiešame vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu.
  10. Cesto vylejeme rovnomerne do dvoch tortových foriem. Pečieme vo vyhriatej rúre na teplovzdušnom režime asi 25 minút. Upečené korpusy necháme trochu vychladnúť a vyberieme z tortových foriem. Necháme vychladnúť na mriežke.
  11. Pripravíme si plnku. Dopenista spolu vyšľaháme nakrájané maslo izbovej teploty spolu s polovicou práškového cukru, sušeným mliekom, pridáme vanilkovú pastu a ešte šľaháme.
  12. Pridáme zvyšný cukor a zľahka primiešame aj hladký tvaroh.
  13. Ideme skladať tortu. Na tortový stojan položíme vanilkový korpus a natrieme ho asi pätinou plnky. Plnku rozotrieme dorovna. A prikryjeme čokoládovým cestom. Takto pokračujeme, až kým nepriložíme posledný korpus.
  14. Nakoniec pomocou cukrárskej špachtle pozakrývame trochou plnky všetky nerovnosti na bokoch torty. Tortu dáme schladiť asi na 30 minút do chladničky.
  15. Na schladenú tortu špachtľou nanesieme zvyšnú plnku.
  16. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
  17. Pripravíme si čokoládovú polevu.  Smotanu zohrejeme v malom hrnčeku. Horúcou smotanou zalejeme nadrobno nasekanú čokoládu a počkáme 5 minút, kým sa úplne roztopí. Miešame, aby sme vytvorili lesklú polevu. Nemala by byť priveľmi riedka, aby nám na torte vytvorila krásne stekajúce kvapky.
  18. Ak má čokoládová ganache správnu konzistenciu, vyberieme z chladničky tortu. Lyžičkou nalievajme ganache najskôr po okrajoch torty, aby sa vytvorili krásne stekajúce pramienky čokolády. Nakoniec vyplníme čokoládou aj stred torty.  Čokoládu necháme stuhnúť.
  19. Pripravíme si ovocné zdobenie. Dužinu manga pomocou škrabky na zemiaky nakrájame na tenké plátky. Plátky manga stočíme do tvaru ružičky. Maliny umyjeme a osušíme. Ovocím dozdobíme tortu.

vanilkovo - čokoládová torta s mangom recept

Vanilkovo - čokoládová torta s mangom. P/ríprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

* Na to, aby profesionálni cukrári plnili torty dokonale rovno, používajú vodováhu obalenú v potravinovej fólii. * Korpusy môžeme pripraviť aj deň vopred. Vychladené ich zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1