fbpx
Domov Čo na obed Cestoviny s tuniakom

Cestoviny s tuniakom

Autorka Jana Štrbková
Cestoviny s tuniakom

Rýchly obed do pol hodinky, to sú moje cestoviny s tuniakom. Vynikajúci recept, ktorý s istotou chutí všetkým generáciám.

Cestoviny s tuniakom

Cestoviny s tuniakom

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 jarnú cibuľku, 1 pretlačený strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica masla, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, zväzok petržlenovej vňate, vetvičku tymiánu, 2 malé konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 400 g pene

Postup

  1. Polovicu cibuľky, bielu časť, pokrájame nadrobno a cesnak pretlačíme.
  2. Na panvici rozpálime 2 lyžice olivového oleja,, cibuľku a cesnak, opražíme. Pridáme dve konzervy tuniaka, prehrejeme.
  3. Do nádoby na mixovanie dáme tuniakovú zmes, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, tymián, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, lyžicu masla a rozmixujeme.
  4. Penne naaranžujeme na tanier, pridáme tri lyžice rozmixovanej tuniakovej zmesi a ozdobíme nakrájanou vňaťou z jarnej cibuľky.

Tip Medových motúzov

Penne môžeme ešte poliať extra panenským olivovým olejom. Je veľmi zdravý a chutný.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1