Prvýkrát mi úžasnú Panna Cottu servíroval pred rokmi majster svojho remesla, Marcel Ihnačák. Bola krásna, hebučká, jemne sa triasla na tanieri a ja som sa do tohoto dezertu zamilovala. Odvetdy som vyskúšala viacero receptov, no najviac mi doma chutí tento, ktorý vám ponúkam. Je to Panna Cotta so slaným karamelom a s jahodami. Mňam.
Na Panna Cottu: Na slaný karamel: Na dozdobenie: Foto: Jana Štrbková Panna Cotta chutí skvelo s akýmkoľvek čerstvým bobuľovým ovocím.
Chuť Talianska: Panna Cotta so slaným karamelom a jahodami
Jana Štrbková
Prvýkrát mi úžasnú Panna Cottu servíroval pred rokmi majster svojho remesla, Marcel Ihnačák. Bola krásna, hebučká, jemne sa triasla na tanieri a ja som sa do tohoto dezertu zamilovala. Odvetdy som vyskúšala viacero receptov, no najviac mi doma chutí tento, ktorý vám ponúkam. Je to Panna Cotta so slaným karamelom a s jahodami. Mňam.
Koláče a zákusky
Panna Cotta so slaným karamelomn recept, recept na Panna Cottu so slaným karamelom
European
Ingrediencie
2 lyžičky jemne zomletej želatíny
500 ml smotany na šľahanie
40 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk rozpolený a vyškrabaný
olej na vytretie formičiek
250 ml smotany na šľahanie, 180 g kryštálového cukru, ½ lyžičky soli
250 g čerstvých jahôd
Postup
Tip Medových motúzov