fbpx
Domov Koláče a zákusky Madam úžasná: Malinová torta s bazalkovým cukrom

Madam úžasná: Malinová torta s bazalkovým cukrom

Autorka Jana Štrbková
melinová torta s bazalkovým cukrom recept

Toto je topka každej letnej oslavy. Madam malinová torta, dochutená úžasným bazalkovým cukrom. Zahryznite sa do týchto dvoch poschodí úžasnej ovocnej chute.

melinová torta s bazalkovým cukrom recept

Madam úžasná: Malinová torta s bazalkovým pestom

Toto je topka každej letnej oslavy. Madam malinová torta, dochutená úžasným bazalkovým cukrom. Zahryznite sa do týchto dvoch poschodí úžasnej ovocnej chute. Koláče a zákusky malinová torta s bazalkovým pestom recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 poschodia Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Potrebujeme na 2 tortové formy, priemer približne 20 cm a 10 cm:
400 g zmäknutého masla, 300 g kryštálového cukru, ¼ lyžice soli, 8 vajíčok, dreň z 1 vanilkového struku, 250 g hladkej múky, 200 g mletých mandlí  , ½ balíčka prášku do pečiva

Na krém na plnku:
750 g malín, 250 g kryštálového cukru, ½ balíčka prírodného pektínu, 300 g mäkkého masla, 1 stonku čerstvej bazalky

Na bazalkový cukor: ½ stonky bazalky, 80 g práškového cukru alebo medu

Na krém na potretie: 200 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Maslo na cesto dáme do nádobky a šľaháme 5 minút. Potom pridáme cukor a soľ a šľaháme ďalších 5 minút dopenista. Postupne pridávame jedno po druhom vajíčka, každé najskôr dôkladne zašľaháme. Pridáme dreň vyškrabanú z vanilkového struku. Múku, mandle a prášok do pečiva zmiešame a pridáme do zmesi, krátko premiešame. Každú z foriem vymastíme a vysypeme múkou, dno vystelieme papierom na pečenia a do 2/3 naplníme vyšľahaným cestom. Menšiu formu pečieme asi 40 minút a väčšiu asi 70 minút. Ak sú oba korpusy dobre upečené, necháme ich vychladnúť. 
  2. Nožom jemne oddelíme cesto od obruče, zo spodnej časti odstránime papier na pečenie. Prekrojíme ich na dve časti. Obruče umyjeme a osušíme.
  3. Pripravíme si krém. Vo veľkom hrnci zmiešame maliny s cukrom, privedieme do varu, odstavíme a do chladnúcej zmesi primiešame pektín. Ešte horúce prepasírujeme cez sito. Lístky bazalky nasekáme a pridáme do pyré. Ovocnú masu necháme vychladnúť tak, aby bola vlažná. Zmäknuté maslo šľaháme niekoľko minút metličkami mixéra. Ovocnú masu izbovej teploty tela po lyžiciach pridávame do maslovej hmoty. Šľaháme dovtedy, kým krém nebude ružový a nadýchaný.
  4. Na bazalkový cukor pridáme lístky bazalky do mažiara a roztlačíme, pridáme cukor a trieme, až kým nezozelenie.
  5. Zostavíme si tortu. Na servírovací tanier dáme prvú časť upečeného korpusu a vložíme okolo neho tortovú obruč. Pridáme asi dva centimetre plnky, zarovnáme, posypeme bazalkovým cukrom. Na plnku položíme ďalší korpus a postup opakujeme. Odložíme do chladničky.
  6. Maslo a práškový cukor a trochu vanilkovej drene vyšľaháme dohladka. Tortu vytiahneme z chladničky, nožom obruč vyberieme. Špachtľou nanesieme na tortu tenkú vrstvu krému tak, aby cezeň presvitala ružová plnka. Rovnako ako veľkú tortu navrstvíme aj malú, necháme vychladiť a položíme na veľkú časť. Natrieme tenkou vrstvou krému, ozdobíme balazkovým cukrom, lístkami bazalky a malinami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1