Tieto vyprážané kuracie stehná sú božské. A stačil pritom jediný malý fígeľ na to, aby boli lepšie ako z fastfoodu. Kuracie nožičky som obaľovala v klasickom trojobale, ale namiesto strúhanky som pridala amarantové vločky. Úžasný chrumkavý zážitok.
1 kg kuracích stehien, 75 g hladkej múky, 250 g amarantových vločiek, soľ, štipka červenej papriky, trochu čierneho korenia,, cayenské korenie podľa chuti (ak máte rady štipľavé), rastlinný olej na fritovanie, zväzok čerstvej pažítky Amarant je pseudoobilnina, ktorú pestovali už Aztékovia. Pre svoj obsah vlákniny, vitamínov (B1, B2, C a E), minerálnych látok a stopových prvkov (draslík, fosfor, horčík, mangán, meď, selén, sodík, vápnik, zinok a železo) patrí medzi najvýživnejšie rastliny na svete. Lepšie ako z fast foodu: Vyprážané kuracie stehná
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov