fbpx
Domov Čo na obed Najlepšie slané palacinky: s bryndzovou plnkou a slaninkou

Najlepšie slané palacinky: s bryndzovou plnkou a slaninkou

Autorka Jana Štrbková
slané palacinky s bryndzovou plnkou

Palacinky by jedol náš malý školák každý deň. Aby boli výdatnejšie a výžvinejšie, zobrala som si na pomoc bryndzu a bylinky. A tak vznikli najlepšie slané palacinky s bryndzovou plnkou a slaninkou.

slané palacinky s bryndzovou plnkou

Najlepšie slané palacinky: s bryndzovou plnkou a slaninkou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.4/5
( 8 počet hlasov )

Ingrediencie

240 g hladkej múky, 3/4 lyžičky soli, 4 vajíčka, 600 ml mlieka, 1 lyžičku olivového oleja
Na plnku: 250 g bryndze, 250 g kyslej smotany,  1/2 lyžičky mletej červenej papriky, 1 strúčik cesnaku
Na ozdobu:  50 g údenej slaniny, zväzok pažítky a rukolové lístky

Postup

  1. Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajíčka a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
  2. Na panvici na silnom ohni roztopíme trochu oleja a na rozpálenú panvicu vylejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny.  Palacinku minútku - dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by nám malo výjsť asi 12 palaciniek.
  3. Pripravíme si plnku. V miske dôkladne vidličkou premiešame bryndzu a kyskú smotanu. Premiešame, pridáme červenú papriku a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame. 
  4. Na panvici dochrumkava opražíme nadrobno nakrájanú údenú slaninu.
  5. Pažízku nadrobno nasekáme. Rukolové lístky umyjeme a necháme odkvapkať. 
  6. Hotové teplé palacinky naplníme bryndzovou plnkou. Dozdobíme slaninkou a pažítkou. Podávame s rukolou.

Tip Medových motúzov

Namiesto pažítky môžeme slané palacinky dozdobiť aj nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1