Toto sú vynikajúce a pritom jednoduché bryndzové pirohy. Táto dobrota tvorí základ našej slovenskej kuchyne. Pripravte si ich spolu so mnou doma. Uvidíte, že tie, ktoré si vlastnoručne vyrobíte, budú chutiť najlepšie.
Na cesto: 500 g zemiakov, 250 g múky, 1 vejíčko, štipka soli Na plnku: 500 g zemiakov, 1 cibuľu, 1 lyžicu mangalicovej masti, 250 g bryndze, soľ, mleté čierne korenie Na posypanie: 150 g údenej slaniny, 250 g kyslej smotany, pažítka alebo petržlenová vňať či iné bylinky na dozdobenie Najlepší recept na bryndzové pirohy so slaninkou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková K pirohom podávame kyslé mlieko alebo žinčicu.
Jednoduché bryndzové pirohy
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov