fbpx
Domov Čo na obed Pečené mäso na zelenine

Pečené mäso na zelenine

Autorka Jana Štrbková
Pečené mäso na zelenine

Nedeľný obed rozvoniava ako toto pečené mäso na bylinkiách a zelenine. Je šťavnaté, chutné a navyše vďaka pečenej zelenine, už nevyžaduje prípravu ďalšej prílohy.

Pečené mäso na zelenine

Pečené mäso na zelnine

Nedeľný obed rozvoniava ako toto pečené mäso na bylinkiách a zelenine. Je šťavnaté, chutné a navyše vďaka pečenej zelenine, už nevyžaduje prípravu… Čo na obed Pečené mäso na zelenine European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa (karé), 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice suchého cherry, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 50 ml medu, 1 lyžička provensálskeho korenia, 1 lyžica nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, 3 stonky tymiánu, 1 lyžička celej rasce, 2 vetvičky rozmarínu, 4 bobkové listy, 400 g ružičkového kelu, 500 g červenej repy, 200 g mrkvy

Mäso pečené na jesennej zelenine

Mäso pečené na jesennej zelenine. Príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Zmiešame v hrnci cherry, olej, provensálske korenie. Bravčové mäso osolíme, potrieme marinádou.
  2. Rúru predhrejeme na 190 ˚C. Mäso mierne podlejeme vodou a v zavretom pekáči pečieme asi 20 minút.
  3. Ružičkový kel umyjeme, červenú repu očistíme a prekrojíme, mrkvu očistíme a pozdĺžne nakrájame.
  4. Pekáč vytiahneme z rúry, vyložíme na tanier a do výpeku naukladáme zeleninu, na ňu položíme mäso, potrieme ho medom, posypeme čerstvými bylinkami. Teplotu rúry znížime na 150 ˚C a pečieme ďalších 40 – 50 minút dozlatista.

Tip Medových motúzov

Podávame s čerstvým listovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1