fbpx
Domov Čo na obed Kuracie závitky plnené bryndzou a medvedím cesnakom

Kuracie závitky plnené bryndzou a medvedím cesnakom

Autorka Jana Štrbková
kuracie závitky plnené medvedím cesnakom

Využime sezónu medvedieho cesnaku a pripravme si ešte jednu perfektnú pochúťku. Sú to kuracie závitky plnené bryndzou a medvedím cesnakom. Je to vynikajúci jarný obed.

kuracie závitky plnené medvedím cesnakom

Kuracie závitky plnené bryndzou a medvedím cesnakom

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

600 g kuracích pŕs, 10 lístkov medvedieho cesnaku, 100 g bryndze, 3 lyžice horčice, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, mletá červená paprika, 6 plátkov prošuta,  olej

kuracie závitky plnené medvedím cesnakom

Kuracie závitky plnené medvedím cesnakom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Lístky medvedieho cesnaku umyjeme, necháme odkvapkať a najemno nakrájame.
  2. Kuracie prsia narežeme na tenké väčšie rezne a jemne ich naklepeme.
  3. Z každej strany ich osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.
  4. Jednu stranu mäsa potrieme horčicou. Na ňu naukladáme najemno nasekaný medvedí cesnak, za lyžičku bryndze. Stočíme do rolky a špáradlami zafixujeme.
  5. Na panvici rozpálime olej a závitky na ňom sprudka opečieme z každej strany na rozpálenom oleji.
  6. Opečené závitky vyberieme z panvice, zabalíme do prošuta a naukladáme do zapekacej micky. Dopekáme v rúre vyhriatej na 200˚ C asi 20 minút.

Tip Medových motúzov

Závitky podávame s ryžou a hlávkovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1