Do svojho základného receptu na medovú roládu som pridala kakao a vytvorila som výború karamelovú plnku. Krásnu roládu som ozdobila opečenými lieskovcami a lístkami mäty. S výsledkom som bola skutočne spokojná nielen ja, ale aj gurmáni, ktorí boli spolu so mnou hosťami Telerána 24.1.25. Ochutnajte tento super jednoduchý a rýchly koláčik.

4 vajíčka, 250 g medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 140 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa 100 g smotanového syra, 200 g mascarpone, 150 g karamelové kondenzovaného mlieka, 1 lyžička vanilkovej pasty alebo extraktu práškový cukor alebo najemno zomleté mandle, 40 opražených lieskovcov, strúhaná čokoláda Roládu môžeme naplniť aj šľahačkou, ktorú sme vyšľahali z 300 ml studenej smotany na šľahanie 40%. K šľahačke zľahka primiešame karamelové kondenzované mlieko a vanilkovú pastu.
Úžasná medová roláda s karamelovou plnkou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na roládu:
Na krém:
Na dekoráciu:
Postup
Tip Medových motúzov