fbpx
Domov Koláče a zákusky Piekla som v Teleráne 28.2.25: Dokonalý mangový cheesecake

Piekla som v Teleráne 28.2.25: Dokonalý mangový cheesecake

Autorka Jana Štrbková

Tento mangový cheesecake je fantastický. Ukrýva v sebe zrelé mango, vanilku, hladký tvaroh aj extra chutné mascarpone a výborné maslové sušienky. Dozdobila som ho ešte pistáciami a bielou čokoládou so želé. Rozprávka.

Dokonalý mangový cheesecake

Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 forma 20 – 22 cm

Cesto: 190 g maslových sušienok, 90 g rozpusteného masla, 1 lyžica medu, 2 lyžičky kakaa

Krém: 250 g mascarpone, 500 ml hladkého tvarohu, 3 vajíčka, 4 lyžie medu, 1 lyžička vanilkovej pasty, 1 čerstvé mango

Posypanie: 100 g bielej čokolády s kúskami želé

Postup

  1. V sekáčiku nasekáme sušienky. Zalejeme roztopeným maslom, pridáme med a kakao. Premiešame. Tortovú formu vymastíme po bokoch maslom, na dno umiestnime papier na pečenie. Do formy nasypeme sušienkové cesto a poriadne ho udlabeme na dno a po bokoch formy lyžicou.
  2. Korpus pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚
  3. Vymiešame mascarpone, tvaroh, vajíčka, med a vanilkové pastu. Mango umyjeme, ošúpeme a vložíme do sekáčika. Vytvoríme pyré, ktoré spojíme s tvarohovou hmotou. Vylejeme na upečený korpus.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi hodinu. Potom vypneme rúru, pootvoríme dvierka a necháme 20 minút dôjsť. Vychladíme. Z čokolády vytvoríme pomocou škrabky hoblinky a dozdobíme nimi tortu.

Tip Medových motúzov

Upečený a stuhnutý cheesecake môžeme dozdobiť lahodnou polevou, ktorú pripravíme zmiešaním 5 lyžíc karamelového kondenzovaného mlieka s 1 lyžicou vody. Cheesecake môžeme posypať mletými pistáciami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1