fbpx
Domov Koláče a zákusky Šarišský jablčník: Jesenný jablkovo – hruškový koláč s čokoládou

Šarišský jablčník: Jesenný jablkovo – hruškový koláč s čokoládou

Autorka Nika Lucáková
hruškovo - jablkový koláč recept

Tento šťavnatý koláčik plný dostupného sezónneho ovocia sa ku mne dostal takým „vysneným“ spôsobom. Teda prisnil sa môjmu drahému, že ho už dávno nejedol a zavolal kamoške a tá mu nadiktovala recept. Volajú ho Šarišský jablčník alebo jesenný jablkovo – hruškový koláč s čokoládou. Odvtedy ho pekávam často. Vyskúšajte.

hruškovo - jablkový koláč recept

Šarišský jablčník: Jesenný jablkovo - hruškový koláč s čokoládou

Tento šťavnatý koláčik plný dostupného sezónneho ovocia sa ku mne dostal takým „vysneným“ spôsobom. Teda prisnil sa môjmu drahému, že ho už dávno nejedol a zavolal kamoške a tá mu nadiktovala recept. Volajú ho Šarišský jablčník alebo jesenný jablkovo - hruškový koláč s čokoládou. Odvtedy ho pekávam často. Vyskúšajte. Koláče a zákusky jablkovo - hruškový koláč recept, šarišský jablčník European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech 30x40 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.9/5
( 8 počet hlasov )

Ingrediencie

4 jablká, 2 hrušky, 1 tabuľka tmavej čokolády (aspoň 50 % obsah kakaa), za dve hrste nasekaných orechov (vlašské, lieskové, pekanové...), 5  vajec, 1 hrnček hnedého cukru (ja som použila trstinový a cukor z kokosových kvetov), 1/2 hrnčeka olivového oleja, 1/2 hrnčeka repkového alebo slnečnicového oleja, 2 hrnčeky špaldovej hladkej bielej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 vrchovatá lyžička mletej škorice

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista (asi 5 minút). Postupne zašľaháme oba druhy oleja.
  2. V inej mise spojíme preosiatu múku so sódou bikarbónou a s mletou škoricou.
  3. Do cesta krátko zašľaháme aj múčnu zmes.
  4. Jablká a hrušky olúpeme a zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich na kocky.
  5. Čokoládu nasekáme nahrubo a rovnako nasekáme aj orechy.
  6. Do pripraveného cesta vmiešame čokoládu, orechy aj ovocie a zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 až 30 minút. Po 20 minútach odporúčam pichnúť do koláča špajdľu a keď sa na ňu už nelepí cesto, tak je koláč hotový.

Tip Medových motúzov

Najlepšie chutí s kávou alebo horúcim bylinkovým čajom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1