Tento šťavnatý koláčik plný dostupného sezónneho ovocia sa ku mne dostal takým „vysneným“ spôsobom. Teda prisnil sa môjmu drahému, že ho už dávno nejedol a zavolal kamoške a tá mu nadiktovala recept. Volajú ho Šarišský jablčník alebo jesenný jablkovo – hruškový koláč s čokoládou. Odvtedy ho pekávam často. Vyskúšajte.
4 jablká, 2 hrušky, 1 tabuľka tmavej čokolády (aspoň 50 % obsah kakaa), za dve hrste nasekaných orechov (vlašské, lieskové, pekanové...), 5 vajec, 1 hrnček hnedého cukru (ja som použila trstinový a cukor z kokosových kvetov), 1/2 hrnčeka olivového oleja, 1/2 hrnčeka repkového alebo slnečnicového oleja, 2 hrnčeky špaldovej hladkej bielej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 vrchovatá lyžička mletej škorice Najlepšie chutí s kávou alebo horúcim bylinkovým čajom. Šarišský jablčník: Jesenný jablkovo - hruškový koláč s čokoládou
Nika
Tento šťavnatý koláčik plný dostupného sezónneho ovocia sa ku mne dostal takým „vysneným“ spôsobom. Teda prisnil sa môjmu drahému, že ho už dávno nejedol a zavolal kamoške a tá mu nadiktovala recept. Volajú ho Šarišský jablčník alebo jesenný jablkovo - hruškový koláč s čokoládou. Odvtedy ho pekávam často. Vyskúšajte.
Koláče a zákusky
jablkovo - hruškový koláč recept, šarišský jablčník
European
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov