fbpx
Domov Vianočné pečenie Novinka: Linecké koláčiky s bielym jogurtom

Novinka: Linecké koláčiky s bielym jogurtom

Autorka Nika Lucáková
linecké koláčiky s jogurtom recept

Vianočné pečenie, to je aj skúšanie nových sladkostí. A začala som receptom linecké koláčiky s bielym jogurtom. Je zaujímavý aj tým, že sa doňho nepridávajú žiadne vajíčka. Koláčiky sú krehké, rozplývajú sa na jazyku, chutia výborne.

linecké koláčiky s jogurtom recept

Novinka: Linecké koláčiky s bielym jogurtom

Vianočné pečenie, to je aj skúšanie nových sladkostí. A začala som receptom linecké koláčiky s bielym jogurtom. Je zaujímavý aj tým, že sa doňho nepridávajú žiadne vajíčka. Koláčiky sú krehké, rozplývajú sa na jazyku, chutia výborne. Vianočné pečenie linecké koláčiky s jogurtom recept, linecké koláčiky recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 30 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.3/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g hladkej pšeničnej alebo špaldovej múky, 250 g masla, 100 g bieleho jogurtu (ja som použila ovčí), 2 balíčky vanilkového cukru, 3 lyžice trstinového cukru (alebo práškového bieleho cukru), kyslastý lekvár na zlepovanie koláčikov, práškový cukor na posypanie

Postup

Zmäknuté maslo dobre vymiešame s vanilkovým aj trstinovým (práškovým cukrom), pridáme aj biely jogurt a keď sa všetko prepojí, prisypeme preosiatu múku. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinku.

Vychladené cesto rozvaľkáme natenko a vykrajujeme z neho obľúbené vianočné tvary, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 12 minút a podľa potreby aj dlhšie či kratšie.

Od rúry sa pri pečení týchto koláčikov určite netreba vzďaľovať!

Upečené koláčiky necháme vychladnúť najlepšie na mriežke a potom ich zlepujeme obľúbeným kyslastým lekvárom. Ja som použila čerstvý hroznový lekvár, pripravený z práve obratého hrozna (ktoré bolo mimoriadne kyslé), dvoch jabĺčok a so škoricového cukru.  Všetko som najprv spolu rozvarila, potom prepasírovala a vyvarila na potrebnú lekvárovú hustotu.

Na záver posypeme koláčiky práškovým cukrom a schováme do vianočnej dózy. Alebo schrúmeme hneď ku kávičke.

Tip Medových motúzov

Namiesto lekváru môžeme koláčiky namáčať v roztopenej bielej alebo tmavej čokoláde a dozdobiť cukrovými ozdobami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1