fbpx
Domov Dobroty pre deti Sladká delikatesa: Úžasná levanduľová marmeláda

Sladká delikatesa: Úžasná levanduľová marmeláda

Autorka Jana Štrbková
levanduľová marmeláda recept

Milujem levanduľu, je krásna, voňavá a chutná. Pripravujem z nej moju vynikajúcu marmeládu. Ak máte prísun tejto voňavej bylinky, určite vyskúšajte. Úžasná levanduľová marmeláda sa určite stane vašou obľúbenou pochúťkou. Toto je môj jednoduchý, hrnčekový recept.

levanduľová marmeláda recept

Sladká delikatesa: Úžasná levanduľová marmeláda

Milujem levanduľu, je krásna, voňavá a chutná. Pripravujem z nej moju vynikajúcu marmeládu. Ak máte prísun tejto voňavej bylinky, určite vyskúšajte. Úžasná levanduľová marmeláda sa určite stane vašou obľúbenou pochúťkou. Toto je môj jednoduchý, hrnčekový recept. Dobroty pre deti levanduľová marmeláda, levanduľová marmeláda recept, recept na levanduľovú marmeládu European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 dvojdecových pohárikov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.1/5
( 14 počet hlasov )

Ingrediencie

Potrebujeme asi na 6 x 2dl pohárikov, používame hrnček s objemom 230 ml:
3 a pol hrnčeka vody, 2 hrnčeky čerstvých levanduľových kvetov, ½ hrnčeka šťavy z čerstvo vytlačených citrónov a 1 limetky, 1 balenie prírodného pektínu 20 – 25 g, 4 hrnčeky cukru

Postup

  1. Vodu dáme do hrnca, privedieme do varu, zalejeme ňou kvety levandule, necháme odstáť asi 30 minút.
  2. Precedíme, pridáme citrónovú šťavu.
  3. Pripravíme si pektín a šľahaciu varešku. Za stáleho rýchleho miešania pektín prisýpame do tekutiny tak, aby sa z neho neurobili hrčky. Hrniec preložíme na silný plameň, necháme zovrieť a za stáleho miešania pridáme cukor. Varíme asi 6 minút.
  4. Plníme do ešte horúcich, vysterilizovaných pohárov. Zatvoríme a na 10 minút otočíme hore dnom.
  5. Ak radšej zaváraniny sterilizujete, môžete 15 minút sterilizovať aj levanduľovú marmeládu.

Tip Medových motúzov

Namiesto citrónu môžete použiť aj šťavu z limetky. Marmaeláda bude ešte delikátnejšia.

Ešte si prečítajte

4 komentáre

Alena 6. júla 2023 - 17:31

Dobrý den, dnes jsem dělala podle vašeho receptu levandulovou marmeládu. Myslím,že se povedla. Překvapilo mě, že není až tak sladká. Chuť je velmi delikátní. Prosím můžete mi napsat,jestli trhate jednotlivé kvítky z klásků,nebo necháte klásek celý. Já jsem trhala jednotlivé kvítky a to byl ten nejdelší proces….
Moc děkuji,za váš recept. Levanduli milují a mám několik druhů na zahrádce. Zdravím vás a těším se,že vyzkouším nějaký váš recept.Alema Šrámková

Odpoveď
Jana Štrbková 8. júla 2023 - 8:20

Dobrý deň Alenka, áno, presne tak levanduľová marmeláda je omnoho delikátnejšia, keď jednotlivé kvietky otrháte zo stonky. Je to síce prácnejšie, ale výsledok skutočne stojí za to. Ďakujem veľmi pekne za Váš komentár a teším sa z toho, že používate moje recepty. Pekný deň prajem.
Jana

Odpoveď
Michaela 10. júla 2023 - 10:34

Dobrý deň, robila som podľa receptu a žiaľ mi nezhustol. Dala som aj viacej zelirovacieho cukru, ktorý obsahuje pektín ale vznikol z toho skôr sirup 🙁 ale chuťovo to bolo super.

Odpoveď
Jana Štrbková 13. júla 2023 - 6:12

Dobrý deň, podľa môjho receptu mi vždy zhustne, robievam ho každý rok. Ale som rada, že vám aspoň chutilo. Pekný deň prajem. Jana

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1