Keď chcem potešiť na sviatok nášho školáka Filipa, pripravujem karamelový zákusok. Preto je karamelová torta s lieskovcami a domácim marhuľovým džemom u nás doma veľký hit. Vyskúšajte tento perfektný a jednoduchý recept.
Ingrediencie sú na tortovú formu s priemerom 20 - 22 cm: Tortu môžeme dozdobiť ešte hoblinkami bielej a tmavej čokolády alebo čokoládovými cukríkmi. Sladká radosť: Karamelová torta s lieskovcami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na korpus: 5 vajíčok, 100 g kryštálového cukru, soľ, 3 lyžice studenej vody, 100 g mletých lieskovcov, 80 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva
Na prvú plnku: 250 g marhuľového džemu
Na druhú plnku: 150 ml vody, 2 žĺtky, ktoré nám ostali z ingrediencií na korpus, 3 lyžičky kukuričnhého škrobu alebo vanilkového pudingu, 150 g kryštálového cukru, 175 ml 33% smotany na šľahanie, 150 g masla
lieskovce alebo cukríky na dozdobeniePostup
Tip Medových motúzov