Smotanový zajac alebo veľkonočný baranček nesmú chýbať počas Veľkej noci. Mám obe formy a tak toto cesto každý rok vyklopím inak: raz ako veľkonočného barančeka, inokedy ako zajačika. Aby ani na Veľkú noc nebola nuda.
60 g zmäknutého masla + na vymastenie formy, strúhanku na vysypanie formy, 125 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 veľké vajcia, 250 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 250 ml šľahačkovej smotany (33%), 100 g hrozienok sparených a potom namočených v rume či v portskom víne Smotanový veľkonočný baranček. Príprava receptu, foodstylilng, dekorstyling, foto: Jana Štrbková Recept môžeme piecť vo forme na barančeka alebo zajačika.
Veľkonočný baranček albebo smotanový zajac
Jana Štrbková
Smotanový zajac alebo veľkonočný baranček nesmú chýbať počas Veľkej noci. Mám obe formy a tak toto cesto každý rok vyklopím inak: raz ako veľkonočného barančeka, inokedy ako zajačika. Aby ani na Veľkú noc nebola nuda.
Veľká noc
veľkonočný baranček, piškótový koláč, veľkonočné pečenie, ceľkonočné recepty
European
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov