Sú, jemné, krehké, ukrýva sa v nich zdravý jogurt aj šťavnaté jablká. Upečte si so mnou vynikajúce jablkové muffiny s jogurtom a kakaom. Sú výnimočné.
350 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, 1 vanilkový cukor, 120 g hnedého cukru, 2 vajíčka, 2 jablká, 125 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 60 g masla V miske dôkladne premiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, kakao, oba cukre. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na strúhadle. Cesto rozlejeme do pripravených košíčkov, každý zaplníme do 2/3. Výjde asi na 23 kúskov. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C a pečieme asi 20 minút. Pred pečením môžeme posypať cukrovými ozdobami.Výborné: Jablkové muffiny s jogurtom a kakaom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Vyšľaháme dopenista vajíčka, nakoniec striedavo pridávame roztopené, vychladnuté maslo a jogurt. Zľahka vmiešame suché ingrediencie a spojíme do kompaktnej hmoty. Nakoniec zľahka primiešame jablká.Tip Medových motúzov