fbpx
Domov Čo na obed Výborný recept: Chilli con carne

Výborný recept: Chilli con carne

Autorka Jana Štrbková
chilli con carne recept

Tento recept na chilli con carne si zamilujete. Pretože je tak jednoduchý a výsledok vás úplne ohúri. Upozorňujem, že toto úžasné jedlo najlepšie chutí, keď trochu postojí. Ale pravdou je, že u nás chilli con carne do druhého dňa nikdy nevydrží. Nedá sa totiž prestať jesť.

Pri príprave chilli con carne ma doslova omámila vôňa. Zmes zeleniny, kakaa a korenín je doslova očarujúca. Podarilo sa mi kúpiť aj poriadne ostré chilli, takže sme sa počas jedenia nasmiali aj naplakali.

Jana Štrbková

chilli con carne recept

Výborný recept: Chilli con carne

Tento recept na chilli con carne si zamilujete. Pretože je tak jednoduchý a výsledok vás úplne ohúri. Upozorňujem, že toto úžasné jedlo najlepšie chutí, keď trochu postojí. Ale pravdou je, že u nás chilli con carne do druhého dňa nikdy nevydrží. Nedá sa totiž prestať jesť. Čo na obed chilli con carne recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

450 g červenej suchej fazule, 2 bobkové listy, 800 g hovädzieho pliecka, 3 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1 čili paprička, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžičky mletého čili, 1 lyžička kakaa, 1 lyžička kryštálového cukru, 500 ml hovädzieho vývaru, 600 g konzervovaných paradajok, 1 lyžička jablčného octu, 1 lyžička worchestrovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Fazuľu namočíme cez noc do vody. Potom zlejeme, zalejeme čistou vodou, pridáme bobkové listy a varíme asi hodinu do polomäkka.

V liatinovom hrnci rozohrejeme olej, a sprudka na ňom opečieme na dve časti prerezané mäso. Z každej strany by malo byť opečené dohnedasta. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno opraženú cibuľu, na kúsky nakrájanú čili papričku, chvíľu opekáme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, čili v prášku, kakao, cukor, asi lyžičku soli a štipku mletého čierneho korenia. Minútku opražíme a prilejeme vývar.

Vareškou dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre oddelili od dna. 

Pridáme paradajkový pretlak a na väčšie kusy nakrájané paradajky, prilejeme ocot a worchestrovú omáčku. Vložím mäso a na miernom ohni varíme zakryté asi 2 hodiny. Mäso vyberieme vidličkami natrháme na menšie časti a vrátime späť do omáčky. Pridáme fazuľu a zakryté na miernom ohni varíme asi 25 - 30 minút.

Tip Medových motúzov

Chilli con carne vynikajúco chutí so strúhaným syrom, kyslou omáčkou a bielym pečivom. 

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1