fbpx
Domov Koláče a zákusky Ako z viedenskej cukrárne: Pudingový tart s ovocím

Ako z viedenskej cukrárne: Pudingový tart s ovocím

Autorka Jana Štrbková
Pudingový tart s ovocím recept

Lahodný pudingový tart s ovocím, pokrytý lesklou želatínou je výborný koláčik, ktorý počas leta osvieži. Môžeteho posypať bobuľovým ovocím, ktoré práve dozrieva v záhrade. S kúskom dezertu si sadnete na terasu a budete sa cítiť ako vo viedenskej cukrárni. Koláčik som piekla naživo aj na obrazovkách Markízy v Teleráne.

Pudingový tart s ovocím recept

Ako z viedenskej cukrárne: Pudingový tart s ovocím

Vytlačiť recept
Porcie: 24 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

2 formy na tart s priemerom 24 cm Cesto: 250 g práškového cukru, 500 g masla, 1 žĺtok, 750 g hladkej múky, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Krém: 500 ml mlieka, 50 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 50 g pudingového prášku, 50 g masla Ozdobenie: bobuľové ovocie, 1 balenie tortovej želatíny

Postup

  1. Na cesto studené maslo nakrájame na kúsky a spolu s práškovým cukrom miešame v kuchynskom robote s lopatkovým nadstavcom na nízkych otáčkach približne 7 minút. Potom primiešame žĺtok. Múku zmiešame s kypriacim práškom a prisypeme k maslovej hmote. Premiešame dohladka. Cesto rozvaľkáme a preložíme do dvoch foriem na tart. Dno popicháme vidličkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 25 minút dozlatista.
  2. Na krém dve tretiny mlieka zohrejeme s cukrom vo vodnom kúpeli. V zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a pudingový prášok. Zmes vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Po odstavení primiešame maslo a necháme krém mierne vychladnúť.
  3. Krém nalejeme na predpečené a vychladnuté korpusy a necháme úplne vychladnúť.
  4. Povrch ozdobíme umytým a odstopkovaným ovocím a zalejeme tortovou želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Tart necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním krájame na porcie.

Tip Medových motúzov

Moja zimná verzia tohto dezertu chutí ako sen. Časť mlieka nahrádzam kokosovým mliekom a do krému primiešam 2 lyžice strúhaného kokosu. Navrch rozložím kúsky ananásu a zalejem želatínou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1