Dukátové buchtičky si môžete vychutnať aj vtedy, keď nemôžete jesť mliečne výrobky, teda bez laktózy. V týchto mojich dukátových buchtičkách som použila ryžové mlieko a špaldovú múku. Chuť som dotvorila horkou čokoládou, ktorú som primiešala do teplého krému.
500 g špaldovej múky, 300 ml ryžového mlieka, 1 vajíčko Do vanilkového pudingu môžeme pridať aj vyškrabanú dreň z jedného vanilového struku, ktorý pridáme do studeného mlieka.Ingrediencie
Na kvások:
1 kocka droždia, 100 ml ryžového mlieka, 2 lyžice hnedého cukru
Na krém:
2 balíčky vanilkového pudingu, 800 ml ryžového mlieka, 3 lyžice hnedého cukru, 50 g vysokopercentnej čokolády
Olej na vymastenie plechu.Postup
Tip Medových motúzov