fbpx
Domov Jednoduché Jednoduché šamrole s bielkovou penou

Jednoduché šamrole s bielkovou penou

Autorka Jana Štrbková
jednoduché šamrole

Toto cesto na šamrole je tak jednoduché na prípravu a keď si trochu postojí v chlade, upečie sa dochrumkava. Najlepšie sa k nemu hodí bielková pena, ktorú som dochutila marhuľovým džemom a medom. Recept som predstavila v Teleráne televízie Markíza.

jednoduché šamrole

Jednoduché šamrole s bielkovou penou

Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Šamrole:

190 g hladkej múky, 170 g zmäknutého masla, 100 g kyslej smotany, štipka soli, 1 žĺtko, maslo na potretie formičiek

 

Na marhuľovú penu:

100 ml vody, 300 g kryštálového cukru + 75 g kryštálového cukru, 6 bielkov, 1 PL medu, 2 PL  marhuľového džemu, práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Na dosku nasypeme múku, soľ a na kocky nakrájané zmäknuté maslo, pridáme kyslú smotanu dohladka vymiesime, dosku si podsypávame múkou , aby sa na ňu cesto nelepilo. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Vychladené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a narežeme na pásiky široké asi 2 cm a dlhé asi 20 cm. Formičky na šamrole potrieme maslom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 18 - 25 minút.
  3. Cukor a vodu varíme, kým sa rozpustí a nezačnú sa tvoriť bublinky, cukrový rozvar by mal mať 118 °C. Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne prilievame na nižších otáčkach sirup a na vyšších otáčkach vyšľaháme dotuha. Nakoniec postupne zašľaháme 3 PL marhuľového džemu a 1 PL tekutého medu.
  4. Hotovou plnkou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a krémom naplníme šamrole.

Tip Medových motúzov

Šamrole môžeme naplniť aj smotanou vyšľahanou spolu s vanilkovým cukrom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1