Toto cesto na šamrole je tak jednoduché na prípravu a keď si trochu postojí v chlade, upečie sa dochrumkava. Najlepšie sa k nemu hodí bielková pena, ktorú som dochutila marhuľovým džemom a medom. Recept som predstavila v Teleráne televízie Markíza.
Šamrole: 190 g hladkej múky, 170 g zmäknutého masla, 100 g kyslej smotany, štipka soli, 1 žĺtko, maslo na potretie formičiek Na marhuľovú penu: 100 ml vody, 300 g kryštálového cukru + 75 g kryštálového cukru, 6 bielkov, 1 PL medu, 2 PL marhuľového džemu, práškový cukor na posypanie Šamrole môžeme naplniť aj smotanou vyšľahanou spolu s vanilkovým cukrom.Jednoduché šamrole s bielkovou penou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov