fbpx
Domov Koláče a zákusky Pudingová misa s ovocím a medom

Pudingová misa s ovocím a medom

Autorka Jana Štrbková
Pudingová misa s ovocím a medom

Výborný letný dezert plný ovocia, pudingu a nadýchanej šľahačky som tentokrát doplnila nakrájanými kúskami mojej obľúbenej kakaovej bublaniny s medom. Recept som predstavila v Teleráne televízie Markíza.

Moja Pudingová misa chutila aj v Teleráne, moderátorka Lenka sa s ňou najskôr odfotila a potom sa na ňu vrhli ďalší Markízáci.

Pudingová misa s ovocím a medom
Výborný letný dezert plný ovocia, pudingu a nadýchanej šľahačky som tentokrát doplnila nakrájanými kúskami mojej obľúbenej kakaovej bublaniny s medom. Koláče a zákusky puding, dezert, triffle, nepečený dezert European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g ovocnej bublaniny, 500 ml mlieka, 1 balenie karamelovéhho pudingu, 200 ml smotany na šľahanie 40 % 30 g trstinového cukru, 80 g tekutého medu, 500 g rôzneho ovocia, lístky čerstvej mäty

Postup

  1. Tretinu mlieka zmiešame s pudingovým práškom. Dve tretiny mlieka a cukor dáme do hrnca a na miernom ohni privedieme do bodu varu. Za stáleho miešania prilejeme mlieko premiešané s pudingovým práškom a varíme do zhustnutia. Prelejeme do misky a za občasného miešania necháme vychladnúť.
  2. Studenú smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame do vychladeného pudingu.
  3. Do sklenenej misy poukladáme polovicu na kúsky nakrájanej bublaniny.
  4. Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Polovicu nasypeme na kúsky bublaniny, zalejeme polovicou pudingového krému. Postup zopakujeme. Vrch pohára ozdobíme zvyšným ovocím a lístkami mäty. Podávame vychladené.

Tip Medových motúzov

Namiesto bublaniny môžeme použiť 1 balenie detských piškót alebo medové pláty.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1