fbpx
Domov Čo na obed Jednoduché a plné bielkovín: Tvarohové gule s černicami a so strúhankou

Jednoduché a plné bielkovín: Tvarohové gule s černicami a so strúhankou

Autorka Jana Štrbková
Tvarohové gule so strúhankou

Tvarohové gule s černicami a so strúhankou poliate rozpusteným maslom sú lahôdka, ktorá v lete u nás doma nesmie chýbať. Cesto je zložené len z 3 surovín: tvaroh, múka, soľ a dovnútra zvyčajne balím ovocie, ktoré nám práve dozrieva v záhrade.

Tvarohové gule so strúhankou

Jednoduché a plné bielkovín: Tvarohové gule s černicami a so strúhankou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g hrudkovitého tvarohu, 2 lyžice bieleho gréckeho jogurtu, 450 g polohrubej múky, štipka soli, 2 lyžice práškového cukru, 200 g černíc

Na posypanie: 200 g strúhanky, 100 g masla, med

Postup

  1. Tvaroh a jogurt premiešame, pridáme múku, soľ, cukor a vypracujeme hustejšie cesto. Misku s cestom prikryjeme utirekou a necháme postáť asi 10 minút. Černice umyjeme a necháme odkvapkať.
  2. Z odstáteho cesta pomúčenými rukami odoberáme kúsky cesta. Z každého vytvarujeme placku, do ktorej zabalíme černicu a vytvarujeme guľky. Ukladáme ich na dosku posypanú múkou. Takto spracujeme všetko cesto.
  3. Guľky vložíme do vriacej vody, opatrne oodelíme od dna, počkáme kým vyplávajú a varíme asi 7 minút na miernom ohni.
  4. Strúhanku nasucho opražíme dozlatista na panvici, maslo roztopíme.
  5. Uvarené knedle vyberieme z hrnca pomocou dierkovanej naberačky a preložíme na taniere. Posypeme opečenou strúhankou, polejeme maslom a medom. Ozdobíme černicami a ihneď podávame.

Tip Medových motúzov

Gule môžeme podávať aj s mletým makom alebo s tvarohom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1