fbpx
Domov Koláče a zákusky Jemná a nadýchaná: Kakaová bublanina s ovocím a medom

Jemná a nadýchaná: Kakaová bublanina s ovocím a medom

Autorka Jana Štrbková
kakaová bublanina s ovocím a medom recept

Ríbezle, egreše, maliny sa pre svoju úžasnú kyslastú chuť hodia do tohoto medového koláča. Je to moja kakaová bublanina s ovocím a medom. Rýchly a jednoduchý koláč, ktorému dodáva úžasnú chuť práve med a čerstvé ovocie. Opatí sa ochutnať. Recept som predstavila v Teleráne televízie Markíza.

kakaová bublanina s ovocím a medom recept

Jemná a nadýchaná: Kakaová bublanina s ovocím a medom

Ríbezle, egreše, maliny sa pre svoju úžasnú kyslastú chuť hodia do tohoto medového koláča. Je to moja kakaová bublanina s ovocím a medom. Rýchly a jednoduchý koláč, ktorému dodáva úžasnú chuť práve med a čerstvé ovocie. Opatí sa ochutnať. Koláče a zákusky kaková bublanina s ovocím a medom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 veľký plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

6 vajíčok, 300 g medu, 300 g polohrubej múky, 1 bezfosfátový prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice kakaa holandského typu, 1 lyžičku citrónovej kôry, 100 ml oleja, 100 ml vody, 400 g bobuľového ovocia

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka vyšľaháme spolu s medom a vanilkovým cukrom dopenista, hoci aj 15 minút.
  2. Postupne pridávame olej a vodu, dôkladne šľaháme.
  3. Preosejeme múku a zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a nastrúhanou citrónovou kôrou, postupne pridávame do vaječnej hmoty.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme po celej ploche plechu.
  5. Na vrch pridáme umyté a odkvapkané bobuľové ovocie. Rúru predhrejeme na 180 ˚C.
  6. Bublaninu pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút.
  7. Nakoniec posypeme najemno pomletými mandľami alebo práškovým cukrom.
  8. Bublaninu môžeme nakrájať na kocky ešte teplú.

Tip Medových motúzov

Nsjlepšiu chuť dodáva bublanine pocitivý domáci med.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1