Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalár s kuskusom. Šalát v sebe ukrýva môj milovaný stopkový zeler, krásne červené jablko, citrónovú šťavu, olivový olej a kopec byliniek. Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný obed by som jedla bez váhania aj každý deň.
2 kusy syra Halloumi, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, štipka soli, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica olivového oleja, 12 kusov cherry paradajok Pripravíme si šalát s kuskusom. Kuskus zalejeme vriacou vodou a dochutíme soľou. Prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť. Jablko najemno nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Stopkový zeler umyjeme, nožíkom odstránime "fúziky" a najemno nakrájame. Cibuľu nakrájame nadrobno. Hrsť byliniek umyjeme, nadrobno nakrájame. Zmäknutý kuskus zmiešame s nakrájaným stopkovým zelerom, nakrájaným jablkom, nakrájanou cinuľou, dochutíme zvyšnou citrónovou šťavou, olivovým olejom, čerstvo zomletým čiernym korením a najmeno nakrájanými bylinkami. Dobre premiešame. Syry prekrojíme na polovicu. Zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, korenie, soľ, citrónovú šťavu. Zmesou potrieme syry z každej strany. Paradajky umyjeme, prekrojíme na polovicu. Syr spolu s paradajkami grilujeme na grilovacej panvici, z každej strany asi 4 minúty. Na tanier naložíme kuskusový šalát, priložíme ugrilovaný syr, paradajky, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a bylinkami.
Lahôdka plná vitamínov: Grilovaný halloumi syr s kuskusovým šalátom
Jana Štrbková
Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalár s kuskusom. Šalát v sebe ukrýva môj milovaný stopkový zeler, krásne červené jablko, citrónovú šťavu, olivový olej a kopec byliniek. Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný obed by som jedla bez váhania aj každý deň.
Grilovačka
grilovaný halloumi šalát, kuskusovž šalát, šalát s kuskusom
European
Ingrediencie
Na šalát: 200 g kuskusu, 3 stonky stopkového zeleru, 1 jablko, 1 citrón, 1 červená cibuľa, čerstvé bylinky (mäta, petržlenová vňať, pažítka), 2 lyžice olivového oleja, soľ, čerstvo zomleté čierne koreniePostup