Domáce pečivo je lepšie ako z obchodu. Môžeme si ho totiž pripraviť presne podľa našich chutí. Ja kváskujem ostošesť a preto mám v repertoári aj tieto výborné kváskové rožky. Vyskúšajte.
Rozkvas: 200 g hladkej špaldovej múky, 200 g vody, 2 lyžice ražného alebo špaldového kvásku Pripravíme si rozkvas špaldovú múku preosejeme, pridáme vodu a kvások. Zmiešame a prikryjeme. Necháme odpočívať asi 10 - 12 hodín. Pripravíme si cesto. Do rozkvasu pridáme preosiatu múku, vodu, soľ, roztopené a vychladnuté maslo, med. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme a necháme postáť pol hodinu. Potom ešte trochu premiesime. Opäť prikryjeme a necháme kvasiť asi 2 hodiny. Počas tohoto času cesto aspoň dvakrát preložíme. Cesto vyberieme na pmôčenú dosku a rozdelíme ho na 12 - 13 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme do tvaru trojuholníka, zvinieme od širčej časti po tnešiu a vytvarujeme rožok. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjem fóliou tak, aby sa nedotýkala a nechám odpočívať ešte 3 hodiny. Rúru si vyhrejeme na 230 ˚C, použijeme teplovzdušný režim. Rožky pokropíme vodou a pečieme asi 15 - 20 minút. Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke. Domáce rožky najlepšie chutia s maslom, čerstvými bylinkami a kakaom. Mäkučké biele kváskové rožky
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 500 g hladkej špaldovej múky, 160 ml vody, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce, 1 lyžička tekutého medu, 50 g rozpusteného maslaPostup
Tip Medových motúzov
1 komentár
Môžem Vás poprosiť, koľko masla dávate do tých rohlíkov. V návode to nie je napísane, ale v postupe to spomínate. Že pridáme maslo, ale koľko? Ďakujem . Rada by som vyskúšala upiecť…..