fbpx
Domov Jednoduché Mäkučké biele kváskové rožky

Mäkučké biele kváskové rožky

Autorka Jana Štrbková
recept na kváskové rožky

Domáce pečivo je lepšie ako z obchodu. Môžeme si ho totiž pripraviť presne podľa našich chutí. Ja kváskujem ostošesť a preto mám v repertoári aj tieto výborné kváskové rožky. Vyskúšajte.

recept na kváskové rožky

Mäkučké biele kváskové rožky

Domáce pečivo je lepšie ako z obchodu. Môžeme si ho totiž pripraviť presne podľa našich chutí. Ja kváskujem ostošesť a preto mám v repertoári aj tieto výborné kváskové rožky. Vyskúšajte. Jednoduché kváskové rožky, recept na rožky z kvásku, domáce rožky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 15 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: 200 g hladkej špaldovej múky, 200 g vody, 2 lyžice ražného alebo špaldového kvásku
Cesto: 500 g hladkej špaldovej múky, 160 ml vody, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce, 1 lyžička tekutého medu, 50 g rozpusteného masla

kváskové rožky recept

Výborné kváskové rožky. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

Pripravíme si rozkvas špaldovú múku preosejeme, pridáme vodu a kvások. Zmiešame a prikryjeme. Necháme  odpočívať asi 10 - 12 hodín. Pripravíme si cesto. Do rozkvasu pridáme preosiatu múku, vodu, soľ, roztopené a vychladnuté maslo, med. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme a necháme postáť pol hodinu. Potom ešte trochu premiesime. Opäť prikryjeme a necháme kvasiť asi 2 hodiny. Počas tohoto času cesto aspoň dvakrát preložíme. Cesto vyberieme na pmôčenú dosku a rozdelíme ho na 12 - 13 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme do tvaru trojuholníka, zvinieme od širčej časti po tnešiu a vytvarujeme rožok. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjem fóliou tak, aby sa nedotýkala a nechám odpočívať ešte 3 hodiny. Rúru si vyhrejeme na 230 ˚C, použijeme teplovzdušný režim. Rožky pokropíme vodou a pečieme asi 15 - 20 minút. Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke.

Tip Medových motúzov

Domáce rožky najlepšie chutia s maslom, čerstvými bylinkami a kakaom.

Ešte si prečítajte

1 komentár

Ľubica Orgoňová 13. novembra 2020 - 22:22

Môžem Vás poprosiť, koľko masla dávate do tých rohlíkov. V návode to nie je napísane, ale v postupe to spomínate. Že pridáme maslo, ale koľko? Ďakujem . Rada by som vyskúšala upiecť…..

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1