fbpx
Domov Jednoduché Medové cupcakes s karamelovým krémom

Medové cupcakes s karamelovým krémom

Autorka Jana Štrbková
medové cupcakes s karamelovým krémom

Vyskúšajte moje medové cupcakes s karamelovým krémom. Ukrývajú v sebe dokonalú kombináciu chutí. Tvorí ju medové cesto s kúskami čokolády a orieškov spolu s vynikajúcim karamelovým krémom. Piekla som ich aj 28.3.2023 pred kamerami v Teleráne a mali veľký úspech. Ďalšie skvelé medové recepty nájdete aj v mojej úspešnej knihe Moja medová kuchárka, ktorú kúpite v AKCII v mojom e-shope.

medové cupcakes s karamelovým krémom

Medové cupcakes s karamelovým krémom

Vytlačiť recept
Porcie: 24 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.5/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 4 vajíčka, 250 g medu, 150 g hladkej múky, 1 čl sódy bikarbóny, 50 g nasekanej čokolády, 2 lyžice mandľových lupienkov, 1 lyžica nasekaných lieskovcov

Na krém: 200 g trstinového cukru, 120 ml vody, 120 ml smotany na šľahanie, 250 g masla

Na dozdobenie: mandľové lupienky

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s medom na svetlú krémovú zmes.
  2. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej masy po častiach pridávame vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Zľahka premiešavame metličkou na sneh. Nakoniec primiešame najemno nasekanú čokoládu, lieskové orechy aj mandľové lupienky. Formu na muffiny vystelieme košíčkami. Košíčky do dvoch tretín naplníme cestom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 25 - 30 minút. 
  4. Na plnku si vyrobíme karamel. Vodu a cukor dáme do hrnca na veľký oheň a miešame, kým sa cukor vo vode nerozpustí. Plameň stíšime asi na minútu na minimum a miešame ďalej. Privedieme do varu a varíme asi 10  minút bez miešania. Keď cukor zmení farbu na zlatistohnedú, odstavíme z ohňa. Pomaly pridávame teplú smotanu, miešame a vrátime hrniec na pol minúty na mierny oheň, aby sa zložky dobre spojili, nakoniec pridáme vanilkovú pastu. Necháme vychladnúť.
  5. Maslo nakrájame na kocky a dáme do šľahača, šľaháme asi 8 minút. Pridáme vychladnutý karamel a šľaháme ďalších 8 minút. 
  6. Karamelový krém naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme nimi vychladnuté koláčiky.

Tip Medových motúzov

Cupcakes ozdobíme mandľovými lupienkymi, môžeme pridať aj ľubovoľné bobuľové ovocie.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1