fbpx
Domov Zaváranie Milujeme paradajky: Výborný domáci kečup

Milujeme paradajky: Výborný domáci kečup

Autorka Jana Štrbková
výborný recept na domáci paradajkový kečup

Najlepší kečup je domáci a preto ho varím už roky. Varím ho len z veľkých, zrelých paradajok. Je plný fajnových korenín ako sú klinčeky a trošku pikantný. Ak máte radšej jemný kečup, len vynechajte z receptu čili papričku.

Najlepší paradajkový kečup je domáci. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková
Najlepší paradajkový kečup je domáci. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

výborný recept na domáci paradajkový kečup

Výborný domáci kečup

Najlepší kečup je domáci a preto ho varím už roky. Varím ho len z veľkých, zrelých paradajok. Je plný fajnových korenín ako sú klinčeky a trošku pikantný. Ak máte radšej jemný kečup, len vynechajte z receptu čili papričku. Zaváranie domáci kečup, paradajky recepty European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1,3 l kečupu Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Potrebujeme, asi na 1,3 litra kečupu:
3,5 kg zrelých veľkých paradajok, rozdrvené korenia v mažiari: 1 lyžička zelerového semienka, 1/3 čili papričky, 1/4 lyžičky klinčekov, 1/4 lyžičky celého nového korenia, 90 ml vínneho octu, 6 lyžíc nasekanej cibule, 50 g nerafinovaného hnedého cukru. 1/2 lyžičky morskej soli

Postup

  1. Paradajky som umyla, vykrojila stonky, nakrájala nahrubo a vysypala asi do päťlitrového hrnca.
  2. Na strednom ohni som dusila domäkka asi 10 minút. Prepasírovala som cez hrubšie sito tak, aby ešte v pasírovači zostali semienka.
  3. Všetky korenia som rozdrvila v mažiari a vložila do uzatvárateľného čajového sitka. Ocot aj korenia som volžila do malého hrnca. Na strednom ohni som priviedla k varu , potom som prikryla pokrievkou a odstavila.
  4. Vyrobené paradajkové pyré som s cibuľou vložila do hrnca s ťažkým dnom a na strednom ohni som priviedla do varu.
  5. Stlmila som oheň, aby nič neprismudlo a varila som asi 20 minút, kým cibuľa nazmäkla a chute sa pekne nespojili.
  6. Z octu som vylovila korenia a vyliala som do paradajkovej zmesi. Pridala som trošku cukru, soľ a dôkladne premiešala, varila ešte asi hodinku.
  7. Potom som vriace naliala do čistých zaváracích pohárov, zaviečkovala a otočila, aby sa viečka "pricucli".  Potom som ešte poháre pre istotu sterilizovala asi 20 minút v horúcom kúpeli pri 60 stupňoch.

Tip Medových motúzov

Namiesto cukru môžete použiť aj med, výborne konzervuje.

Domáci paradajkový kečup z dielne foodblogu Medové motúzy. Prírpava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1