Najlepší kečup je domáci a preto ho varím už roky. Varím ho len z veľkých, zrelých paradajok. Je plný fajnových korenín ako sú klinčeky a trošku pikantný. Ak máte radšej jemný kečup, len vynechajte z receptu čili papričku.
Potrebujeme, asi na 1,3 litra kečupu: Namiesto cukru môžete použiť aj med, výborne konzervuje.Výborný domáci kečup
Jana Štrbková
Najlepší kečup je domáci a preto ho varím už roky. Varím ho len z veľkých, zrelých paradajok. Je plný fajnových korenín ako sú klinčeky a trošku pikantný. Ak máte radšej jemný kečup, len vynechajte z receptu čili papričku.
Zaváranie
domáci kečup, paradajky recepty
European
Ingrediencie
3,5 kg zrelých veľkých paradajok, rozdrvené korenia v mažiari: 1 lyžička zelerového semienka, 1/3 čili papričky, 1/4 lyžičky klinčekov, 1/4 lyžičky celého nového korenia, 90 ml vínneho octu, 6 lyžíc nasekanej cibule, 50 g nerafinovaného hnedého cukru. 1/2 lyžičky morskej soliPostup
Tip Medových motúzov