fbpx
Domov Jednoduché Náš rodinný poklad: Čerešňová bublanina s medom

Náš rodinný poklad: Čerešňová bublanina s medom

Autorka Jana Štrbková
čerešňová bublanina recept

Poctivé domáce vajíčka, med a nádherne dozreté srdcovky tvoria základ tohoto úžasného koláča. Na jeho pečenie používam med z našej včelnice Medové motúzy. Tá chuť je božská. Vyskúšajte môj recept: čerešňová bublanina s medom a dajte mi vedieť, ako vám dobrota chutila.

čerešňová bublanina recept
Poctivé domáce vajíčka, med a nádherne dozreté srdcovky tvoria základ tohoto úžasného koláča. Na jeho pečenie používam med z našej včelnice Medové motúzy. Tá chuť je božská. Vyskúšajte môj recept: čerešňová bublanina s medom a dajte mi vedieť, ako vám dobrota chutila. Jednoduché Náš rodinný poklad: Čerešňová bublanina s medom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

6 vajíčok, 300 g medu, 300 g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 1 bezfosfátový prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 100 ml oleja, 100 ml vody, 400 g - 500 g odkôstkovaných čerešní

ingrediencie na bublaninu

Foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka vyšľaháme spolu s medom a vanilkovým cukrom dopenista, hoci aj 15 minút.
  2. Postupne pridávame olej a vodu, dôkladne šľaháme.
  3. Preosejeme múku a zmiešame s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou, postupne pridávame do vaječnej hmoty.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme po celej ploche plechu.
  5. Na vrch pridáme odkôstkované a rozpolené čerešne. Rúru predhrejeme na 180 ˚C.
  6. Bublaninu pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút.
  7. Nakoniec posypeme najemno pomletými mandľami alebo práškovým cukrom.
  8. Bublaninu môžeme nakrájať na kocky ešte teplú.
najlepšia čerešňová bublanina

Foto: Jana Štrbková

 

 

Tip Medových motúzov

Pozor, vždy sa zje extrémne rýchlo!!!!

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1