Tento víkend na oslave Martinových narodenín hviezdila táto gaštanová torta s čokoládou. Na želanie oslávenca som plátky natierala marhuľovým džemom, posýpala gaštanovým pyré a zdobila ju dvojitou porciou šľahačky.
120 g čokolády aspoň 60 % obsah kakaa, 100 g masla, 4 vajcia, 100 g práškového cukru, štipka soli, štipka sódy bikarbóny, 60 g mletých vlašských orechov, 100 g gaštanového pyré Na ozdobenie: Odporúčam používať smotanu s obsahom tutku 40 %, vtedy šľahačka krásne drží aj do druhého dňa.Slakosť bez múky: Gaštanová torta s čokoládou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
50 g marhuľového džemu, 250 g gaštanového pyré, 200 ml smotany na šľahanie 40 %, 1 balíček vanilkového cukru, 12 uvarených gaštanov, jedlé kvetyPostup
Tip Medových motúzov