Pusinky sú môj megaobľúbený dezert a všetci skalní fanúšikovia mojej stránky Medové motúzy to už vedia. Moje pusinky sú zvonka chrumkavé, krehučké a zvnútra mäkké ako penové cukríky. Teraz som do nich pridala nasekané kvietky voňavej levandule a naplnila ich čokoládovou šľahačkou. Nech sa páči, tu sú moje levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou.
6 bielkov, štipka soli, 150 g preosiateho práškového cukru, 2 lyžice mandľových lupienkov, 1 lyžička sušených alebo čerstvých kvetov levandule Nenaplnené pusinky vydržia v chladničke vo vzduchotesnej nádobe pokojne aj viac ako týždeň. Pred podávaním ich stačí len naplniť, napríklad aj obyčajnou šľahačkou, do ktorej primiešame lyžičku vanilkového cukru, pridáme bobuľové ovocie, ktoré máme po ruke a je hotovo. Snehová láska: Levanduľové pusinky s parížskou šľahačkou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na parížsku šľahačku: 500 ml smotany na šľahanie s obsahom tuku aspoň 33 %, 400 g kvalitnej horkej čokolády
Na dozdobenie: 300 g červených ríbezlíPostup
Tip Medových motúzov