fbpx
Domov Veľká noc Krásna dekorácia aj úžasný koláč: Veľkonočný baranček

Krásna dekorácia aj úžasný koláč: Veľkonočný baranček

Autorka Jana Štrbková
veľkonočný baranček recept

Veľkonočný baranček, to je parádna dekorácia na zjedenie. Výborná je s rannou kávou a najlepšie chutí, keď sa do nej zahryznete spolu so svojimi blízkymi. Doprajte si spolu so mnou sladké jarné rána a upečte si krásneho veľkonočného barančeka. Tento je bez mliečnych prísad, takže si ho môžu vychutnať aj tí, ktorí sa museli vzdať laktózy.

veľkonočný baranček recept

Krásna dekorácia aj úžasný koláč: Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček, to je parádna dekorácia na zjedenie. Výborná je s rannou kávou a najlepšie chutí, keď sa do nej zahryznete spolu so svojimi blízkymi. Doprajte si spolu so mnou sladké jarné rána a upečte si krásneho veľkonočného barančeka. Veľká noc veľkonočný baranček, veľkonočný baránok, veľkonočný baránok recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

200 g kryštálového cukru,  6 vajíčok, štipka soli, 200 g polohrubej múky, 4 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 lyžička vanilkovej esencie, 100 g mletých mandlí, 1 lyžička mletej škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny, maslo alebo kokosový tuk na vymastenie formy, mleté mandle na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie

Postup

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky, kryštálový cukor, vanilkovú esenciu, citrónovú šťavu vyšľaháme do bielej, nadýchanej peny.

Medzitým si z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty striedavo primiešavame lyžicu múky a lyžicu snehu. Nakoniec zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s citrónovou kôrou.

Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme strúhanými mandľami. Do formy nalejeme cesto a rovnomerne ho vo forme rozotrieme.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 45 minút. Či je cesto upečené, skontrolujeme pomocou zapichnutej špajdle. Ak sa na ňu cesto nelepí, baranček je upečený.

Po dopečení necháme asi 10 vychladnúť a vyklopíme z formy. Dozdobíme mašličkami, posypeme práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Barančeka môžeme dozdobiť čokoládovou polevou alebo farebnými želé cukríkmi.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1