fbpx
Domov Chutné polievky Krémová polievka z medvedieho cesnaku s pošírovaným vajíčkom

Krémová polievka z medvedieho cesnaku s pošírovaným vajíčkom

Autorka Jana Štrbková
krémová polievka z medvedieho cesnaku

Tak toto je najlepšia krémová polievka z medvedieho cesnaku, akú som jedla. Varím ju z poctivého domáceho kuracieho vývaru a z poriadnej dávky čerstvo natrhaného medvedieho cesnaku. A čerešnička na torte je pošírované vajíčko. Naučím vám ju pripravovať aj vás.

krémová polievka z medvedieho cesnaku

Krémová polievka z medvedieho cesnaku s pošírovaným vajíčkom

Tak toto je najlepšia krémová polievka z medvedieho cesnaku, akú som jedla. Varím ju z poctivého domáceho kuracieho vývaru a z poriadnej dávky čerstvo natrhaného medvedieho cesnaku. A čerešnička na torte je pošírované vajíčko. Naučím vám ju pripravovať aj vás. Chutné polievky krémová polievka z medvedieho cesnaku, medvedí cesnak, recepty z medvedieho cesnaku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

200 g čerstvého medvedieho cesnaku, 100 ml šľahačkovej smotany, 600 ml kuracieho vývaru, 1 stredný zemiak, 1 jarná cibuľka aj s vňaťou, 50 ml suchého bieleho vína, 4 vajíčka, maslo, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, mleté biele korenie

krémová polievka z medvedieho cesnaku

Krémová polievka z medvedieho cesnaku. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Cibuľku najemno nakrájame, zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. V hrnci s dvojitým dnom rozpálime maslo a oopražíme cibuľku, pridáme aj zemiak.
  3. Podlejeme bielym vínom a necháme prejsť varom.
  4. Prilejeme kurací vývar a varíme asi 10 minút.
  5. Prilejeme šľahačkovú smotanu a najemno nakrájané lístky čerstvého medvedieho cesnaku, povaríme 3 minútky.
  6. Najemno rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernam korením a mletým bielym korením.
  7. Pripravíme si pošírované vajíčka.
  8. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, pridáme asi pol decilitra octu. Keď bude voda vrieť, znížime plameň.
  9. Vajíčko rozbijeme do misky a pomaly lejeme do zovretej vody. Vidličkou ho jemne pretočíme, aby bielko obtočilo žĺtko. Varíme asi 3 minúty.
  10. Deravou naberačkou vyberieme z vriacej vody. Jemne odložíme na tanierik. Servírujeme do polievky. Vajíčko je zvonka uvarené a zvnútra tekuté. 
  11. Polievku servírujeme s pošírovaným vajíčkom.

Tip Medových motúzov

Polievku môžeme dochutiť nastrúhaným parmezánom a nakrájanými lístakmi špenátu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1