Sú veľmi také chutné, pretože obsahujú bryndzu, mangalicovú masť a biele vínečko. Bryndzové buchtičky sú najlepšie tesne po vychladnutí. Vtedy si na ne nemusíte ani nič natierať, pretože chutia skvelo aj len – tak.
1 kg hladkej špaldovej múky, 1 lyžica soli, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžica drvenej rasce, 100 g mangalicovej masti, 300 g bryndze, 400 ml suchého bieleho vína, 100 ml vody Ak vám buchtičky do druhého dňa trochu stvrdnú, stačí ich prekrojiť na polovicu a opiecť v hriankovači. Budú hádam ešte chutnejšie ako čerstvé.
Bryndzové buchtičky bez kysnutia
Jana Štrbková
Recept na domáce buchtičky bez kysnutia
Jednoduché
buchtičky, žemle, domáce pečivo, buchitčky bez kysnutia
European
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov