fbpx
Domov Čo na obed Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Autorka Jana Štrbková
Najlepší recept na bryndzové halušky

Vynikajúce bryndzové halušky nesmú chýbať na našich stoloch. Náš recept je jednoduchý, s opraženoou slaninkou z mangalice a nasekanou pažítkou.

Najlepší recept na bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Vynikajúce bryndzové halušky nesmú chýbať na našich stoloch. Náš recept je jednoduchý, s opraženoou slaninkou z mangalice a nasekanou pažítkou. Čo na obed Bryndzové halušky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

750 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 250 g ovčej bryndze, 50 g údenej slaniny z mangalice, zväzok pažítky, jarnú cibuľku

Bryndzové halušky ingrediencie

Ingrediencie na bryndzové halušky. Foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu.
  2. Nadrobno nakrájanú slaninu upražíme na panvici do chrumkava.
  3. Pripravíme si cesto na halušky.
  4. Zemiaky očistíme a najemno nastrúhame na strúhadle (na strane s ostrým strúhadlom).
Zemiaky najmeno nastrúhame

Zemiaky najemno nastrúhame. Foto: Jana Štrbková

5. Pridáme k nim soľ a múku a vypracujeme cesto, ktoré nesmie byť priveľmi riedke a ani hutné, aby sa dobre hádzalo cez sitko.

Hotové cesto na bryndzové halušky

Hotové cesto na bryndzové halušky. Foto: Jana Štrbková

6. Cesto pretláčame cez sitko na halušky (alebo hádžeme z doštičky nožom namočeným do vriacej vody) do hrnca s vriacou vodou.
7. Keď halušky vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte chvíľku variť a vyberieme kovovým sitkom, preložíme do misky a zmiešame s masťou z upraženej slaninky, aby sa nezlepili.

Bryndzu aj pažítku zamiešame do halušiek. Foto: Jana Štrbková

8. Bryndzu zmiešame s dvomi – tromi lyžicami vody z halušiek môžeme ich v miske hneď zmiešať s bryndzou alebo bryndzu servírovať až na tanieri.
9. Zelenú vňať z jarnej cibuľky nakrájame nadrobno. Halušky naservírujeme na tanier, posypeme opraženou slaninkou , nakrájanou cibuľkovou vňaťou a pažítkou.

Tip Medových motúzov

Halušky podávame so žinčicou alebo s kyslým mliekom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1