Vynikajúce bryndzové halušky nesmú chýbať na našich stoloch. Náš recept je jednoduchý, s opraženoou slaninkou z mangalice a nasekanou pažítkou.
750 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 250 g ovčej bryndze, 50 g údenej slaniny z mangalice, zväzok pažítky, jarnú cibuľku Ingrediencie na bryndzové halušky. Foto: Jana Štrbková Zemiaky najemno nastrúhame. Foto: Jana Štrbková 5. Pridáme k nim soľ a múku a vypracujeme cesto, ktoré nesmie byť priveľmi riedke a ani hutné, aby sa dobre hádzalo cez sitko. Hotové cesto na bryndzové halušky. Foto: Jana Štrbková 6. Cesto pretláčame cez sitko na halušky (alebo hádžeme z doštičky nožom namočeným do vriacej vody) do hrnca s vriacou vodou. Bryndzu aj pažítku zamiešame do halušiek. Foto: Jana Štrbková 8. Bryndzu zmiešame s dvomi – tromi lyžicami vody z halušiek môžeme ich v miske hneď zmiešať s bryndzou alebo bryndzu servírovať až na tanieri. Halušky podávame so žinčicou alebo s kyslým mliekom.
Bryndzové halušky
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
7. Keď halušky vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte chvíľku variť a vyberieme kovovým sitkom, preložíme do misky a zmiešame s masťou z upraženej slaninky, aby sa nezlepili.
9. Zelenú vňať z jarnej cibuľky nakrájame nadrobno. Halušky naservírujeme na tanier, posypeme opraženou slaninkou , nakrájanou cibuľkovou vňaťou a pažítkou.Tip Medových motúzov