fbpx
Domov Dobroty pre deti Dokonalý dezert: jahody s parížskou šľahačkou

Dokonalý dezert: jahody s parížskou šľahačkou

Autorka Jana Štrbková
Jahody s parížskou šľahačkou

Čokoláda, šľahačka a jahody, to je dokonalá kombinácia. Jahody s parížskou šľahačkou robievam počas celého roka. V zime s mrazených jahôd a v lete zas z čerstvých.

Jahody s parížskou šľahačkou

Dokonalý dezert: jahody s parížskou šľahačkou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

250 ml smotany na sľahanie aspoň 33%, 100 g 70 % čokolády, 1 vanilkový cukor, 400 g jahôd (mrazených alebo čerstvých)

Postup

  1. Čokoládu rozpúšťame vo vodnom kúpeli.
  2. Do hrnca nalejeme vodu a nad paru, tak, aby sa dno misky nedotýkalo vriacej vody, položíme teplovzdornú misku.
  3. Rozlámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť.
  4. Prilejeme smotanu a za stáleho miešania zahrievame, musí byť horúca.
  5. Potom odstavíme z kúpeľa, necháme vychladnúť a zakryjeme potravinovou fóliou. Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.
  6. Na druhý deň do pohárov rozložíme umyté čerstvé alebo rozmrazené jahody. Do šľahača preložíme čokoládovú smotanu, prisypeme vanilkový cukor a dotuha vyšľaháme.
  7. Navrstvíme na jahody.

Tip Medových motúzov

Parížsku šľahačku môžeme vložiť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tak naaranžovať na jahody.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1