fbpx
Domov Koláče a zákusky Panna cotta s jahodami

Panna cotta s jahodami

Autorka Jana Štrbková
Vanilková Panna cotta s jahodami

Panna cotta, teda v preklade varená smotana, je vynikajúci a pritom jednoduchý taliansky dezert. Pripravujeme ho zo smotany, želatíny, cukru a mlieka. My doň pridávame aj pravú vanilku a najlepšie chutí s jahodami.

Vanilková Panna cotta s jahodami

Panna cotta s jahodami

Panna cotta, teda v preklade varená smotana, je vynikajúci a pritom jednoduchý taliansky dezert. Pripravujeme ho zo smotany, želatíny, cukru a mlieka.… Koláče a zákusky Panna cotta s jahodami European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 porcie Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

2 lyžičky jemne zomletej želatíny, 500 ml smotany na šľahanie, 40 g krupicového cukru, 1 vanilkový lusk rozpolený a vyškrabaný, olej na vytretie formičiek, 250 g jahôd na dozdobenie

Postup

  1. Do misky dajte dve lyžičky vody a vysypte želatínu.
  2. Nechajte 5 minút stáť, aby želatína vodu absorbovala.
  3. Štyri keramické alebo plastové formičky  na pannacotu v tvare srdca trochu vymažeme olejom. Smotanu vylejeme do hrnca a spolu s cukrom a vanilkou zahrievame na strednom plameni. Pridáme želatínu a zahrievame asi 2 minúty, kým sa nerozpustí.
  4. Zmes precedíme a vylejeme do pripravených formičiek.
  5. Dáme na 4 – 6 hodín chladiť.
  6. Päť minút pred podávaním vyberieme z chladničky a opatrne vyklopme.
  7. Podávame s jahodami nakrájanými na kúsky.

Tip Medových motúzov

Panna cottu môžeme podávať aj s akaramelom či roztopenou čokoládou lesným ovocím.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1