fbpx
Domov Jednoduché Jednoduché žemle bez kysnutia

Jednoduché žemle bez kysnutia

Autorka Jana Štrbková
Recept na buchtičky bez kysnutia

Sú také jednoduché, chutné a rýchle. Vynikajúce a pritom jednoduché žemle bez kysnutia. Je to vynikajúce pečivo, ktorého sa nedá prejesť. Poďte si ich upiecť so mnou.

Recept na buchtičky bez kysnutia

Jednoduché žemle bez kysnutia

Vytlačiť recept
Porcie: 15 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

250 g plnotučného hladkého tvarohu, 110 ml mlieka, 1 vajce + ďalšie na potretie, 1 lyžičku soli, 100 ml olivového oleja, 550 g hladkej špaldovej múky, 1 balenie bezfosfátového prášku do pečiva, chia semienka alebo semienka černušky siatej (tie milujem, objavila som ich v Egypte a volajú ich čierna rasca)

Recept na žemle bez kysnutia

Recept na žemle bez kysnutia. Príprava receptu, foodstylling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Tvaroh rozšľaháme s mliekom, vajcom, soľou a olivovým olejom. Pridáme múku s práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
  3. Rozdelíme ho na 10 – 15 dielov, podľa toho, aké veľké žemličky si želáte.
  4. Moja skúsenosť je, že čím sú menšie, tým sú chutnejšie.
  5. Každý diel rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 centimetra, rozdelíme ho na tri až štyri pramene a upletieme žemličky.
  6. Konce vždy zastrčíme nadol. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme chia semienkami alebo čiernou rascou.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 – 20 minút.

Tip Medových motúzov

Namiesto tvarohu môžete použiť aj jogurt gréckeho typu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1