fbpx
Domov Čo na obed VIDEORECEPT: Kakaové lievance s kefírom

VIDEORECEPT: Kakaové lievance s kefírom

Autorka Jana Štrbková
Kakaové lievance s kefírom

Pripravte si so mnou na mojom youtube kanále Medové motúzy kakaové lievance s kefírom, ktoré zbožňuje môj deväťročný syn. Keď na ne dostane chuť, niet tej sily, ktorá by ho zastavila v ich príprave. Podľa neho sú najlepšie lievance tie, ktoré obsahujú veľa kakaa a medu. Naučila som ho pripraviť ešte aj ovocnú omáčku a keďže u nás v záhrade práve dozrievajú mirabelky a ringloty, bude práve z nich.

Toto sú najobľúbenejšie kakaové lievance, ktoré milujú všetky naše detské návštevy. Ideálna dobrota na raňajky alebo aj detskú oslavu.

JANA ŠTRBKOVÁ

Vitajte v Medových motúzoch a sledujte môj videorecept na kakaové lievance s kefírom

Kakaové lievance s kefírom
Najlepší recept na kakaové lievance s kefírom, medom a ovocnou omáčkou. Čo na obed lievance, lievance s kefírom, čo na obed European
Kakaové lievance s kefírom
Najlepšie domáce kakaové lievance s kefírom, do ktorých sa zamilujete.
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 500 ml kefíru, 4 domáce vajíčka, 1 lyžičku sódy bikarbony, 3 lyžičky kakaa, 1 lyžičku pomarančovej kôry, ½ lyžičku vanilkovej pasty, 1 lyžicu domácej bravčovej masti na vyprážanie
Na slivkovú omáčku: 500 g rozštvrtených ringlot a mirabeliek, 5 lyžíc domáceho agátového medu, 1/2 lyžičky cejlónskej škorice, ¼ lyžičky zomletého zázvoru, 1/2 lyžice limetkovej šťavy

Recept na kakaové lievance s kefírom podľa šéfredaktorky Jany Štrbkovej

Recept na kakaové lievance s kefírom podľa šéfredaktorky Jany Štrbkovej

Postup

  1. Múku, kefír, vajíčka, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, kakao, pomarančovú kôru a banilkovú pastu vymiešame ručným mixérom. Vytvoríme cesto, ktoré je hustejšie ako palacinkové.
  2. Cesto necháme odstáť polhodinu.
  3. Medzitým si pripravíme ovocnú omáčku. 
  4. Rozštvrtené ringloty a mirabelky dáme do hrnca. Pridáme pol decilitra vody, škoricu, mletý zázvor, limetkovú šťavu. Asi tri minúty podusíme. Odstavíme z hrnca a primiešame med.
  5. Cesto na lievance nalejeme na panvicu. Z každej strany opečieme ako palacinky v olejom alebo masťou vymastenej panvici. Lievance budú krásne bublinkovať.
  6. Hotové lievance dozdobíme ovocnou omáčkou a podávame.

Tip Medových motúzov

Kakaové lievnace môžeme podávať aj poliate roztopenou čokoládou. Deti ich budú milovať ešte viac.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1