fbpx
Domov Čo na obed Obed do 20 minút: Výborný prívarok z ružičkového kelu

Obed do 20 minút: Výborný prívarok z ružičkového kelu

Autorka Jana Štrbková
recept na kelový prívarok

Ružičkový kel je chutná, zdravá zelenina plná vitamínu C. Najlepšie chutí v recepte výborný prívarok z ružičkového kelu. Milujem tento zeleninový prípvarok pre jeho chuť, ale aj preto, že je to obed či večera pripravená do 20 minút.

recept na kelový prívarok

Obed do 20 minút: Výborný prívarok z ružičkového kelu

Ružičkový kel je chutná, zdravá zelenina plná vitamínu C. Najlepšie chutí v recepte výborný prívarok z ružičkového kelu. Milujem tento zeleninový prípvarok pre jeho chuť, ale aj preto, že je to obed či večera pripravená do 20 minút. Čo na obed kelový prívarok recept, prívarok z ružičkového kelu, ružičkový kel recepty European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g ružičkového kelu, 1 lyžica olivového oleja, 1 šalotka, 1 bobkový list, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1/2 lyžičky majoránky, 1/2 lyžičky drvenej rasce,  štipka mletého čierneho korenia, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy,  1 petržlen, 1 stopka stopkového zeleru, 4 zemiaky, 4 vajíčka, zväzok čerstvej petržlenovej vňate

Na zápažku: 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja

Postup

V sekáčiku najemno nasekáme ošúpanú a umytú mrkvu, petržlen, stopkový zeler. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme bobkový list, rascu, majoránku a chvíľku opražíme. Pridáme najemno nasekanú zeleninu, očistené a umyté ružičky kelu, nakrájané zemiaky, pretlačené strúčiky cesnaku a chvíľu orestujeme. 

Zalejeme vriacou vodou tak, aby v nej boli ružičky kelu z väčšej časti ponorené. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi 15 minút. Pravidelne miešame, aby sa nám prívarok nepripálil. 

Ak máte radi zápražky, môžete si ju pripraviť. Na oleji za stáleho miešania osmažíme na miernom ohni múku a papriku, trvá to asi 2 minútky.  Prilejeme asi pol deci horúcej vody, premiešame a prilejeme na konci varenia k prívarku. Dôkladne premiešame a necháme asi 3 minúty prejsť varom. Prívarok podľa potreby dochutíme ešte soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.

Pripravíme si volské oká. Na panvicu nalejeme asi lyžičku olivového oleja, necháme rozpáliť a rozbijeme 4 vajíčka. Každé osolíme a posypeme trochou červenej papriky. Na miernom ohni pripravujeme asi 3 - 4 minútky.

Prívarok naservírujeme do tanierov, pridáme volské oko a nakoniec dozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip Medových motúzov

Môžeme podávať aj s opraženou slaninkou alebo s opraženými kúskami párkov či prošuta.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1