fbpx
Domov Čo na obed Rýchly obed: Jednoduchá šampiňónová polievka s brokolicou

Rýchly obed: Jednoduchá šampiňónová polievka s brokolicou

Autorka Jana Štrbková
šampiňónová polievka s brokolicou

Polievky zahrejú telo aj dušu a dodajú kopec vitamínov. Jednoduchá šampiňónová polievka s brokolicou je jednou z mojich favoritov. Preto sa s vami podelím o môj skvelý recept.

šampiňónová polievka s brokolicou

Rýchly obed: Jednoduchá šampiňónová polievka s brokolicou

Polievky zahrejú telo aj dušu a dodajú kopec vitamínov. Jednoduchá šampiňónová polievka s brokolicou je jednou z mojich favoritov. Preto sa s vami podelím o môj skvelý recept. Čo na obed šampiňónová polievka s brokolicou recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

1 olivového oleja, 1 cibuľa, 200 g čerstvých šampiňónov, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky kurkumy, čerstvo zomleté čierne korenie, štipka sušenej bazalky, 1/2 lyžičky mletej rasce,  1 hlávka brokolice, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 1 petržlen, 2 nožičky stopkového zeleru, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá zelerová vňať, čerstvá petržlenová vňať, 1 lyžica červenej sladkej papriky, 1/2 lyžičky mletej kurkumy, soľ

Postup

Pripravíme si hrniec na polievku. Na dno nalejeme olivový olej a nadrobno nakrájanú cibuľku, chvíľku opražíme. Pridáme ošúpané a natenko nakrájané šampiňóny, bobkový list, rascu, kurkumu a na miernom ohni restujeme. 

Pridáme ošúpanú a nakrájanú zeleninu aj ružičky umytej brokolice, čierne korenie, bazalku, červenú papriku, soľ a ešte chvíľku restujeme. Zalejeme asi 1,2 litra vriacej vody, pridáme zelerovú vňať vcelku a varíme asi 15 - 20 minút.

Pred koncom varenia vyberieme z polievky zelerovú vňať, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a nakoniec ešte dochutíme, ak je to potrebné, soľou a čiernym korením. Podávame s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou

Tip Medových motúzov

Polievku môžeme podávať aj s opraženou slaninkou alebo prošutom. A ešte ju zjemniť lyžisou kyslej smotany.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1