fbpx
Domov Čo na obed Pečené fašírky s domácou posýpkou

Pečené fašírky s domácou posýpkou

Autorka Jana Štrbková
Recept na fašírky s domácou posýpkou

Fašírky pečené s domácou posýpkou sú perfektné. Najlepšie sú z bravčového pliecka a perfektnú chuť im dodá kurkuma, cesnak aj červená paprika a bylinky. Najvyšší čas si ich pripraviť.

Recept na fašírky s domácou posýpkou

Pečené fašírky s domácou posýpkou

Fašírky pečené s domácou posýpkou sú perfektné. Najlepšie sú z bravčového pliecka a perfektnú chuť im dodá kurkuma, cesnak aj červená paprika a bylinky. Najvyšší čas si ich pripraviť. Čo na obed Pečené fašírky s domácou posýpkou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g mletého bravčového mäsa z pliecka, 2 vajíčka, 2 žemle, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica olivového oleja do posýpky, 1 lyžica nasekanej pažítky, 1 lyžička mletej kurkumy, 1 lyžička drvenej rasce, 1 lyžička červenej mletej papriky, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, soľ podľa chuti, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice masti na pečenie

Postup

  1. Pripravíme si domácu posýpku. Žemle rozmixujeme v mixéri, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, olivový olej a nadrobno nasekanú pažítku.
  2. Mleté mäso dáme do misy, pridáme vajíčka, soľ, drvenú rascu, mletú červenú papriku, čierne korenie, kurkumu, horčicu a dve tretiny posýpky a dôkladne zamiešame.
  3. Rukami vytvarujeme placky a obalíme ich v posýpke.
  4. Na panvici rizihrejeme masť a obalené fašírky v nej opekáme z každej strany asi 5 minút.
  5. Rúru vyhrejeme na 200 °C a fašírky v nej dopekáme ešte asi 25 minút.

Tip Medových motúzov

Fašírky najlepšie chutia z batátovou alebo zemiakovou kašou a cviklovým šalátom v sladkokyslom náleve.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1