fbpx
Domov Koláče a zákusky Rebarborový tart s tvarohom a rebarborovým lekvárom

Rebarborový tart s tvarohom a rebarborovým lekvárom

Autorka Jana Štrbková
rebarborový tart s tvarohom recept

Rebarboru, túto nádhernú rastlinu, ktorá v záhradkách vyrastá ako prvá, si užívajú aj moderní gurmáni. My sme z nej pripravili vynikajúci francúzsky rebarborový tart. Patrí medzi naše TOP koláče.

rebarborový tart s tvarohom recept

Rebarborový tart s tvarohom a rebarborovým lekvárom

Rebarboru, túto nádhernú rastlinu, ktorá v záhradkách vyrastá ako prvá, si užívajú aj moderní gurmáni. My sme z nej pripravili vynikajúci francúzsky rebarborový tart. Patrí medzi naše TOP koláče. Koláče a zákusky rebarbora, rebarborový koláč, rebarborový tart, rebarborový lekvár European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 okrúhla forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 120 g pšeničného škrobu (alebo bio kukuričného), 200 g hladkej špaldovej múky, soľ, 1 vajíčko, 150 g masla, ½ lyžice prášku do pečiva, 120 g práškového cukru, 3 celozrnné sušienky, 250 – 300 g rebarborového džemu
Na tvarohovú plnku: 400 g hladkého tvarohu, 50 g práškového cukru, 50 g kryštálového cukru, 50 g hladkej múky, 50 ml mlieka, 3 žĺtky, 1 lyžicu citrónovej kôry, 150 ml šľahačkovej smotany, 2 bielky, soľ, práškový cukor na posypanie

rebarborový tart recept

Rebarborový tart. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Škrob, múku a ½ lyžičky soli preosejeme cez sitko, pridáme vajíčko, zmäknuté maslo, prášok na pečenie a práškový cukor. Pridáme 1 – 2 lyžice vody a pomocou nadstavca na cesto miesime v šľahači, až kým nevypracujeme hladké cesto. Cesto vytvarujeme do plochej okrúhlej placky, zavinieme do alobalu a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
  2. Plochú okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej vytvarujeme asi na hrúbku 3 milimetrov, dáme si záležať, aby dosahovalo až navrch okrajov formy, opäť odložíme do chladničky asi na hodinu.
  3. Tvaroh vložíme do sita a necháme odkvapkať. V miske vymiešame dohladka 50 g kryštálového cukru s múkou a mliekom, pridáme žĺtky, tvaroh a citrónovú kôru, dôkladne vymiešame.
  4. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Vaječné bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh, do ktorého ku koncu šľahania pridáme 50 g práškového cukru a dotuha vyšľaháme. Šľahačku a tuhý sneh striedavo a zľahka primiešavame k tvarohovej zmesi.
  5. Na vychladené cesto navrstvíme rozdrobené sušienky, rebarborový džem a navrch dáme šľahačkovú hmotu. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi hodinu. Upečený koláč preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Ozdobíme práškovým cukrom.

OBJAVTE RECEPT NA REBARBOROVÝ DŽEM

Tip Medových motúzov

Namiesto rebarborového džemu môžete použiť aj marhuľový alebo ríbezľový džem.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1