fbpx
Domov Dobroty pre deti Toto deti milujú: Belgické vafle s rebarborou

Toto deti milujú: Belgické vafle s rebarborou

Autorka Jana Štrbková
Belgické vafle s rebarborovým kompótom recept

Belgické vafle pečiem každú chvíľu. Najčastejšie s džemom a šľahačkou. No v záhrade nám už narástli prekrásne listy rebarbory. A tak si tie belgické vafle doprajeme so sladučkým rebarborovým kompótom. A je to veľké mňam.

Belgické vafle s rebarborovým kompótom recept

Toto deti milujú: Belgické vafle s rebarborou

Belgické vafle pečiem každú chvíľu. Najčastejšie s džemom a šľahačkou. No v záhrade nám už narástli prekrásne listy rebarbory. A tak si tie belgické vafle doprajeme so sladučkým rebarborovým kompótom. A je to veľké mňam. Dobroty pre deti belgické vafle, recept na vafle, najlepšie vafle, výborné vafle, vafle s rebarborou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na kompót: 500 g rebarbory, 80 g želírovacieho  cukru, kôra z polovice pomaranča,  125 ml pomarančovej šťavy, 2 badiány
Na vafle: 300 g hladkej múky, štipku soli,  25 g čerstvých kvasníc, 20 g kryštálového cukru, 10 g vanilkového cukru,  ½ lyžičky mletej škorice, 190 g masla, 50 ml mlieka, 2 vajíčka, 160 g práškového cukru, vaflovač

recept na belgické vafle s rebarborovým kompótom

Belgické vafle s rebarborovým kompótom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si kompót. Rebarboru umyjeme a očistíme, nakrájame asi na trojcentimetrové kúsky. Dáme do hrnca, posypeme želírovacím cukrom, varíme, kým rebarbora nezmäkne. Potom pridáme pomarančovú kôru, šťavu, dva badiány a ešte chvíľu dusíme. Môžeme použiť hneď, alebo uložíme do pohárov, zalejeme vriacou vodou a zavaríme. 
  2. Do misky preosejeme múku, doprostred urobíme jamku. Po okrajoch múky nasypeme kryštálový a vanilkový cukor, soľ a doprostred a kúsky nakrájané zmäknuté maslo, škoricu podľa chuti.
  3. Doprostred do jamky rozdrobíme čerstvé kvasnice. V druhej miske zmiešame vajíčka s mliekom a pridáme ku kvasniciam.
  4. Zamiesime cesto. Keď sa už nebude cesto lepiť o steny misky, pridáme podľa potreby ešte múku. Cesto trochu pomúčime a necháme na teplom mieste po utierkou kysnúť asi 15 minút.
  5. Potom na vrch cesta nasypeme práškový cukor, zvinieme a z cesta vytvoríme valček s cukrom uprostred. Valček pokrájame asi na 15 kúskov, z ktorých vytvarujeme guľôčky. Necháme 15 minút odpočívať na pomúčenej doske zakryté utierkou.
  6. Rozpálime vafľovač a pečieme asi 2,5 minúty.
  7.  Vafle chutia najlepšie teplé, hneď po upečení poliate rebarborovým kompótom.

Tip Medových motúzov

Ak nemáme rebarboru, vafle podávame s domácim džemom a čerstvo vyšľahanou šľahačkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1