Belgické vafle pečiem každú chvíľu. Najčastejšie s džemom a šľahačkou. No v záhrade nám už narástli prekrásne listy rebarbory. A tak si tie belgické vafle doprajeme so sladučkým rebarborovým kompótom. A je to veľké mňam.
Na kompót: 500 g rebarbory, 80 g želírovacieho cukru, kôra z polovice pomaranča, 125 ml pomarančovej šťavy, 2 badiány Ak nemáme rebarboru, vafle podávame s domácim džemom a čerstvo vyšľahanou šľahačkou.Toto deti milujú: Belgické vafle s rebarborou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na vafle: 300 g hladkej múky, štipku soli, 25 g čerstvých kvasníc, 20 g kryštálového cukru, 10 g vanilkového cukru, ½ lyžičky mletej škorice, 190 g masla, 50 ml mlieka, 2 vajíčka, 160 g práškového cukru, vaflovačPostup
Tip Medových motúzov