fbpx
Domov Čo na obed Recept bez pšenice: Kukuričná pizza s hubami

Recept bez pšenice: Kukuričná pizza s hubami

Autorka Jana Štrbková
Kukuričná pizza s hubami

Ak nemôžete pšeničnú múku alebo túžite po zmene, pripravte si túto dobrotku. Je to kukuričná pizza s hubami. Pripravujem ju z kukuričnej polenty a môjho obľúbeného syra zlato.

Kukuričná pizza s hubami

Recept bez pšenice: Kukuričná pizza s hubami

Ak nemôžete pšeničnú múku alebo túžite po zmene, pripravte si túto dobrotku. Je to kukuričná pizza s hubami. Pripravujem ju z kukuričnej polenty a môjho obľúbeného syra zlato. Čo na obed kukuričná pizza, bezlepková pizza, kukuričná pizza s hubami European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 kus Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

50 g nakrájaného masla, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 250 natenko nakrájaných šampiňónov, morskú soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 6 stoniek estragónu, 375 ml mlieka, 170 g polenty, 40 g syra zlato nakrájaného na malé štvorčeky, 200 g nastrúhaného parmezánu

kukuričná pizza s hubami recept

Kukuričná pizza s hubami. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. V panvici rozpálime maslo, pridáme cesnak, huby, soľ, korenie a za stáleho miešania restujeme asi 6 minút.
  2. Pridáme estragón a restujeme asi minútu, kým sú huby zlatisté. Panvicu odložíme z ohňa. Mlieko nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme polentu a oheň znížime na minimum. Varíme asi 4 minúty do zhustnutia.
  3. Odložíme z ohňa, pridáme syr zlato, parmezán, soľ korenie a rozmiešame.
  4. Polentu dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvoríme asi 3 centimetre hrubú placku.
  5. Navrch rozložíme zmes so syrom zlato a hubami. Dáme na 6 minút zapiecť do vyhriatej rúry.
    recept na kukuričnú pizzu

    Recept na kukuričnú pizzu. Príprava foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Na pizzu môžete poukladať ingrediencie, ktoré máte najradšej. Napríklad paradjkový pretlak, paradajky, prošuto a podobne.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1